Felolvasószínház Tolnay Kláriról és szerelmeiről a Pinceszínházban

Tolnay Klárit idézi Kelecsényi László Négy király meg egy bubi című darabja, amit felolvasó színházi formában ad elő szombaton este irodalmi sorozatában a Pinceszínház.

tolnay1

 

Az egyfelvonásos színmű egy híres színésznő magánéletét állítja reflektorfénybe. A hosszú kort megért Tolnay Klári élete utolsó éjszakáján megidézi a férfiakat, akik fontos szerepet játszottak az életében. Írókat, rendezőket, színészeket. Feltűnnek, majd eltűnnek. A történelem és az idő elsodorja a szeretetre vágyó asszony mellől őket. A négy közismert férfi mellett váratlanul megjelenik egy ötödik, egy nem várt, fura alak. Vagy csak a színésznő képzelete játszik? A felolvasó színházi körülmények között előadásra kerülő darab nem holmi intimpistáskodás, hanem igazi dráma a magányról, a vágyakról, a félelmekről, azaz magáról az egész életről.

 

 tolnay3

 

A színésznőt Tallián Mariann, a férfiakat pedig Lázár Balázs kelti életre.

 

Az előadást a szerző rendezi, aki így nyilatkozott a darab születéséről:

„A Tolnay Kláriról szóló darab ötlete véletlenül talált rám; megláttam benne a színpadi trükköt, hogy egy színész négy szerepet is játszhat. A felolvasószínház pedig nagy divat manapság. Ki lehet próbálni a hatásokat különösebb anyagi kockázat nélkül. Drámaírónak ugyanis még kezdő vagyok, bizonyítanom kell, hogy érek annyit, mint a befutottak”

süti beállítások módosítása