Kína operasztárjai jártak Békéscsabán

A Nemzeti Színház-beli bemutató után április 22-én a Békéscsabai Jókai Színház is el tudta csábítani a Chongqing Chuanju Színház szecsuáni opera-előadását.

A társulat Kína egyik kulcsfontosságú nemzeti operaházából indult turnézni, Magyarországon csak ez a két állomásuk volt.

 

kina csaba 01


A kaméliás hölgy kínai változatának is nevezett szerelmi történetet feldolgozó opera, a Li Yaxian, két főszerepét Shen Tiemei és Sun Yongbo játszotta, Xie Ping’an rendezésében. A főszereplő színésznőről tudható, hogy ebben a műfajban hazája egyik legismertebb, ünnepelt művésze, nagy színész dinasztiából származik, és már három éves kora óta gyakorolja azt a különleges énektechnikát, amivel Békéscsabán is elvarázsolta a közönséget.

 

A zene és a különböző ütőhangszerek használata nagy szerepet játszott a történetmesélésben - különösen a fordulatok érzékeltetésében -, és a sminket is előszeretettel vetették be az érzelmi állapotok kifejezésére.

 

kina csaba 02

 

A kínai társulat ittléte alatt a címszerepet éneklő Shen Tiemei művésznő – egyben a Kínai Színházi Egyesület elnökhelyettese és a színház igazgatója – és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója egy baráti konzultáción vett részt. A két ország színházi szokásairól, kulturális különbözőségeikről és hasonlóságaikról elmélkedtek a direktorok. A megbeszélésen a Jókai Színház esetleges kínai vendégjátéka is szóba került.

 

Békéscsabai Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása