Közönségdíjat nyert Deák Kristóf rövidfilmje Torontóban

Deák Kristóf Mindenki című zenés rövidfilmjét a torontói TIFF Kids Filmfesztivál a legjobb rövidfilmnek járó "People's Choice Award"-dal, azaz közönségdíjjal jutalmazta múlt héten tartott díjkiosztóján.


A Mindenki márciusban kezdte fesztiválkörútját, első szereplése rögtön sikerrel zárult: a film elnyerte a lille-i Európai Filmfesztivál közönségdíját. A filmet március végén a budapesti Friss Hús fesztiválon a Daazo.com különdíjával jutalmazták, egyben az író-rendező Deák Kristóf következő filmterve is elismerésben részesült a fesztivál pitchfórumán. A Mindenki áprilisban a spanyolországi Lanzarote Nemzetközi Filmfesztiválon (FICL) is közönségdíjat nyert, ezt követte a mostani elismerés Torontóban.

 

Mindenki Szamosi

 

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) által szervezett TIFF Kids fesztiválon több mint hetven ifjúsági témájú kisfilm, animációs film és nagyjátékfilm mutatkozott be az észak-amerikai közönség előtt, közülük választotta ki a közönség a Mindenkit mint a közönségdíj nyertesét. A történet egy tízéves kislányról szól, aki új iskolába kerül, és az iskola híres kórusának is tagja lesz – ám hamarosan kiderül, hogy az ambíciózus kórusvezető egyáltalán nem az a mintapedagógus, akinek elsőre látszik.


A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Média Mecenatúra programja által támogatott kisfilm Szamosi Zsófia, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya főszereplésével készült, a budapesti Bakáts Téri Általános Iskola gyermekkórusának részvételével. Az operatőr Maly Róbert (Szerdai gyerek) volt, a zenei anyagért Balázs Ádám (Utóélet) felelt.

  

 

A Mindenkit legközelebb Ravennában, a Corti da Sogni fesztiválon vetítik, majd júniusban Tokióban a Short Shorts fesztiválon és Los Angelesben a SEEFesten is a versenyprogram válogatásában szerepel.

 

forrás: Daazo, film.hu

 

süti beállítások módosítása