PortuGála - Szabadtéri darabtemetés Győrben

2016. június 11-én Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiájának 200. és egyben utolsó előadásával ajándékozzák meg a győrieket a Széchenyi téren, szabadtéri előadáson.

 

A Kocsmáros lányával, a huszonöt éves Masnival vezeti Irgács italboltját.
A kocsma egyik törzsvendége Retek, főleg azért jár ide, mert el akarja venni feleségül Masnit, neki azonban esze ágában sincs hozzámenni. Az apának nem lenne kifogása a házasság ellen, de kényszeríteni sem akarja lányát.
Egy nap pesti fiatalember érkezik a kocsmába; pihenni jött pár napra, mielőtt elutazna Portugáliába. Masni csodálja, Becének hívja s láthatóan nagyon jól érzik magukat együtt. Reteknek nem tetszik a dolog. Megérkezik Bece felesége, hogy férjét hazavigye. Iszonyatos botrány tör ki a „nyugodt” kocsmában.
Pár nap múlva búcsú; zűrzavar, késelés, felfordulás a „való világ” költözik Irgácsra és a kocsmába.
Aztán minden kezdődik előröl, mert az ÉLET már ilyen...

 

portugala

Fotó: Fehér Alexandra

 

9 évvel ezelőtt, 2007. október 13-án mutatta be a Győri Nemzeti Színház Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját. A kamarateremben Forgács Péter állította színpadra a kortárs magyar drámairodalom egyik legnépszerűbb darabját, amely az első pillanattól a győri nézők kedvence lett.

 

A 100. előadást 2011. március 21-én tartották, a 150. alkalomra 2014. január 8-án került sor a Nagyszínházban. Június 11-én több ezer néző búcsúzhat majd óriáskivetítős, ünnepi előadáson a Győri Nemzeti Színház történetének egyik legsikeresebb produkciójától. Élő zenével, vásári mutatványosokkal, meglepetésvendégekkel és némi nosztalgiázással várják majd a nézőket, a darab rajongóit. Az előadás megtekintése ingyenes.

 


Program:

2016. június 11-én: (esőnap június 12. vasárnap)


10.00 Vurstli nyitás
12.00 Színpadi próba
19.00 Tárkány Művek koncert
20.15 Portugál hasonmásverseny - sorsolás
20.30 Portugál előadás

 

süti beállítások módosítása