PITE - Pszichológia és improvizáció a Bálint Házban

A "Gyereknevelés és háztartás - avagy hogyan és miért nevelünk nővé és férfivá?" téma mentén a Fórum Társulat Forimpro színészei rögtönöznek május 6-án a Bálint Házban.

 

A felmerülő kérdésekre a színészek a meghívott pszichodramatista szakértő a nézőkkel közösen keresik a választ. Beleláthatunk helyzeteink rejtett buktatóiba és átélhetjük az újrajátszás által felkínált lehetőségeket, élményeket.

 

Borsfay Krisztina pszichológus, pszichodráma vezető, zeneterapeuta. Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológia és Pedagógia Intézetében oktat és kutat, fókuszálva többek között a társadalmi nemek tanulmányaira is. 2012 óta vezet pszichodráma csoportokat, 2014-ben csatlakozott a Szerepruletthez, ahol Molnár Erikával gender-érzékeny csoportokat kezdett el tartani. Ezek a csoportok teret adnak az olyan problémák megjelenésének, amelyek a nemi szerepek változásaival, a nemi sztereotípiákkal és előítéletekkel, a nemi identitás kialakításának nehézségeivel függenek össze és abban segítik a csoporttagokat, hogy kidolgozzák és a gyakorlatba ültetve az életben is kipróbálják a saját, lehető legjobb megoldásaikat ezekre a problémákra. 2015-ben zeneterapeuta végzettséget is szerzett, a MindEgy Zeneterápiás Műhely tagjaként egyéni és csoportos zeneterápiát is végez, zeneterápiás koncerteket ad, improvizációs esteken játszik.

 

 PITE

 

A Fórum Társulat tagjai új projektjükben az improvizációs színház műfajában próbálják ki magunkat. Az este során rövidebb-hosszabb történeteket rögtönöznek.

 

A Fórum szerint a színház egy közösségi fórum. "Hiszünk abban, hogy a színházzal olyan embereket is közel lehet hozni egymáshoz, akik azt gondolják, hogy nem tartoznak ugyanahhoz a közösséghez. Színházunkban a nézőknek passzív szerep helyett aktív részvételt kínálunk.
Azt gondoljuk, hogy vannak témák, amikről nem beszélünk, pedig szükség lenne rá. Azt gondoljuk, hogy vannak olyan módszerek, helyszínek, események, amik lehetőséget teremtenek kommunikálni, ha a beszéd eszközei nem elégségesek. Szerintünk erre való a színház és a dráma. Mi ilyen eseményeket hozunk létre" - vallja magáról a társulat.

 

Gyereknevelés és háztartás - avagy hogyan és miért nevelünk nővé és férfivá?
PITE (Pszichológia + Improvizáció + TE)

Színészek: Benedek György, Borbás Gergő, Győri Zoltán, Kallós Viola, Montvai Hanna
Szakértő: Borsfay Krisztina

 

2016. május 6. péntek 19:00

Bálint Ház

1065, Budapest Révay utca 16.)

 

süti beállítások módosítása