Csütörtöktől újra SZINT fesztivál a Békéscsabai Jókai Színházban

Idén is megrendezi a Békéscsabai Jókai Színház a Színi Iskolák Nemzetközi Találkozóját (SZINT) május 5. és 8. között - tájékoztatta a teátrum hétfőn az MTI-t.

    szintb

 

Mint a közleményben kiemelik, a fesztivál leginkább a szakmai találkozások szempontjából érdekes, a színésznövendékek betekintést nyerhetnek akár más országok kőszínházaiban folyó munkába is. 
    

A Békéscsabai Jókai Színház Színitanháza interaktív játékokat, humoros vetélkedőket, örömzenét, valamint egy "SZINTakciót" szervez, amely során minden csapatból egy fő szereplésével félórás improvizációs előadást kell a résztvevőknek készíteniük.
    

A rendezvényre öt iskola érkezik, a szokásoknak megfelelően minden osztály hoz magával egy előadást, amellyel bemutatja az ott folyó munkát. 
    

Az Újvidéki Művészeti Akadémiáról két magyar és egy szerb nyelvű osztály jön Békéscsabára három előadással: a Cernodrinski hazatérése, a Sexpeare és az Anton Ruletka című produkciókkal. 
   

A Kijevből érkező osztály Slawomir Mrozek Mulatság című vizsgaelőadásával érkezik. A Gór Nagy Mária Színitanoda a Játékstílusok című workshopot hozza Békéscsabára, a Pesti Magyar Színiakadémia pedig A vagina monológok című Eve Ensler-darab alapján készült, Puncipoly című vizsgaelőadást mutatja be.
    

A békéscsabai teátrum színinövendékei a Rómeó és Júliát adják elő. Rajtuk kívül a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói képviselik intézményüket a békési megyeszékhelyen.
    

Az előadások bárki számára ingyenesen megtekinthetőek az Ibsen Stúdiószínházban - írják a közleményben.

süti beállítások módosítása