Jön a VII. Monotánc Fesztivál külföldi és magyar fellépőkkel

Négy este alatt összesen 13 szólótánc produkció várja a közönséget az elmúlt évek kínálatából válogatva.

7. alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a Nemzetközi Monotánc Fesztivál biennálét, idén ismét a VII. kerületi Bethlen Téri Színházban, május 11. és 14. között.

 

A fesztiválra ez alkalommal is a neves hazai alkotó-előadók - Feicht Zoltán, Gergye Krisztián, Góbi Rita, Halász Gábor, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Hód Adrienn, Ivanov Gábor, Juhász Kata, Kovács Péter, Kun Attila, Nagy Csilla, Réti Anna, Újvári Milán - mellé egy-egy külföldi művészt is meghívtak. A fesztivál második napján a szlovák Tomas Danielis, azt követően a bolgár származású Miroljuba Petrova, az utolsó napon pedig a dél-koreai Lili Jungin Lee táncelőadása látható.

 

Az idei fesztivál programját a G.I.T.T . – Gangaray Improvizációs Tánctalálkozó színesíti a Bethlen kávézójában. A Gangaray Trambulin fiatal táncosai (Illés Tímea, Kunc Dóra, Kiss Virág, Temesvári Zsófi, Keresztesi Lili, Laza Tímea) improvizálnak Hámor József zenei kíséretével.

A fesztivál első napján Dusa Gábor, Kenyeres Csilla és Lékó Tamás Test/Képek című közös fotókiállítása nyílik a Bethlen Galériában

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Monotánc Fesztivál hiánypótló szerepet tölt be a magyarországi kulturális palettán mint tematikus táncfesztivál.

 

A 2005-ben Dunaújvárosból induló - s azóta nemzetközivé vált - fesztivál 2008-ban a MU Színházba, majd a néhai Gödör Klubba költözött, most pedig harmadik alkalommal ad otthont neki a VII. kerületi Bethlen Téri Színház.

 

A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkottuk. Azokat az előadásokat soroljuk ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott előadások körébe. Az idei előadások némelyikében a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki - mondta el Szögi Csaba, a fesztivál igazgatója.

 

monotanc montazs

 

Fesztiválprogram:

 

Május 11. (szerda)
19.00             Közép-Európa Táncszínház: K-Arcok

Hargitai Mariann: Lépcső (koreográfus: Réti Anna)

Ivanov Gábor: Uraim (koreográfus: Hód Adrienn)

Horváth Adrienn: Metamorfózis (koreográfus: Halász Gábor)

Kovács Péter: Mind1 (koreográfus: Kun Attila)

Az előadás szünetében a fotókiállítást megnyitja Szögi Csaba fesztiváligazgató.


Május 12. (csütörtök)
19.00 Tomas Danielis: Locus - concept of me (Ausztria/Dánia/Szlovákia)
20.30 G.I.T.T . – Gangaray Improvizációs Tánctalálkozó
21.00 Feicht Zoltán: Pari (Bemutató)

21.30 Nagy Csilla: FearFrog


Május 13. (péntek)
19.00 Góbi Rita - Szegő Dávid: Ne hisztizz!
20.30 G.I.T.T . – Gangaray Improvizációs Tánctalálkozó
21.00 Miroljuba Petrova - Sanne Clifford:  Mira Mira (Bulgária/Hollandia)

21.30 Gergye Krisztián: Hattyú (Bemutató)

Május 14. (szombat)
19.00 Juhász Kata: Rossz tanuló felel

20.30 G.I.T.T . – Gangaray Improvizációs Tánctalálkozó
21.00 Újvári Milán: Nonszensz

21.30 Lili Jungin Lee: Skins (Ausztria/Dél-Korea)

 

www.monotanc.hu

 

 

süti beállítások módosítása