Sikeresen lezajlottak az Országos Diákszínjátszó Találkozók

Az idei év sajátossága volt, hogy az Országos Diákszínjátszó Egyesületnek két Találkozó megrendezésére is lehetősége nyílt, így a regionális fesztiválokról továbbjutó előadások száma is majdnem megduplázódott. 


Az április 15-ei hétvégén a püspökladányi Dorogi Márton Művelődési Központ adott otthont az első Találkozónak. Debrecen, Kecskemét, Biri, Budapest, Győr, Szombathely, Pécs, Barcs és Veszprém képviseletében 17 előadást mutattak be a művészeti iskolák és a hagyományos színjátszó csoportok. A szakmai beszélgetéseket Somogyi Tamás szabadúszó rendező/bábrendező és Varju Nándor drámatanár vezették.

 

ODT


Egy héttel később Szolnokot szállta meg a diákszínjátszó sereg. Az eddig ősszel megrendezett nagy múltú Globe Fesztivál idén az Országos Diákszínjátszó Találkozóval összeolvadva került megrendezésre. Az Aba-Novák Agóra biztosította professzionális színházi helyszíneken 12 produkciót láthatott a fesztiválközönség, budapesti, szentesi, nagyatádi, szolnoki, miskolci és kecskeméti színjátszó csoportok előadásában. A szakmai beszélgetéseket Gyevi-Bíró Eszter drámapedagógus, rendező és Rácz Attila dramaturg, rendező vezette. A Találkozók különdíjai itt tekinthetők meg.


Az ODE továbbra is fontosnak tartja, hogy az országos fesztiváljaik ne versenyek, hanem valódi szakmai találkozók legyenek, ahol a különböző műhelyek megismerhetik egymás munkáját, szakemberek segítségével iránymutatást kaphatnak, illetve a színház iránt elkötelezett fiatalok megismerkedhetnek egymással.


Országos Diákszínjátszó Egyesület

süti beállítások módosítása