Készül a SpongyaBob Musical - David Bowie is írt hozzá zenét

Herkentyűburgerrel zsonglőrködés, biciklizés, gördeszkázás, sztepptánc, hip-hop és még sok más különlegesség, amivel a készülő SpongyaBob Musical lepi meg a világ legnépszerűbb tengeri szivacsának rajongóit.

A Nickelodeon sorozatának színpadi változata júniusban debütál Chicagóban, mielőtt a Broadway felé venné az irányt.

 

Az elmúlt hetekben érkezett néhány friss információ, amiből kiderül, hogyan lehet a víz alatti otthont a színpadra varázsolni.

 

Egy átlagos tengeri szivacs talán soha nem kerülne a Broadway közelébe, de SpongyaBob Kockanadrág más, aki Tina Landaunak köszönhetően meg is kapta a rivaldafényt. A Nickelodeon sorozatának újragondolt verziójában azonban meg sem próbálták a milliók által ismert és kedvelt rajzfilmet egy az egyben színpadra adaptálni, sőt a történet sem az eredeti sorozat cselekményéből táplálkozik.

 

spongyabob 2

 

Landau zenés darabjában Bikinifenék területét a Humongous tűzhányó fenyegeti kitöréssel, a víz alatti lakóknak mindössze 24 órájuk maradt a túlélésre. A várost megmentő hős főszerep szerepét SpongyaBob ölti magára, akit Ethan Slater alakít. A musicalben emellett természetesen Rák úr (Carlos Lopez), Csillag Patrick (Danny Skinner) és Szandi Csovi (Lilli Cooper) életre kelt alteregója is megjelenik.

 

A vízi világ életre keltéséhez pedig a készítőknek csak egy kis fantáziára volt szükségük, hiszen a tengerben vagy a víz fenekén is megtalálható tárgyak – mint a kiürült konzerves dobozok vagy a mentőöv – tökéletes díszletül szolgálnak a szárazföldön is. Emellett fontos szerepet kap SpongyaBob kedvenc csemegéje, a herkentyűburger is, amivel rendszeresen zsonglőrködnek a szereplők, de a zenés darabban bicikliző, gördeszkázó színészek, hip-hop és sztepptáncosok is színpadra lépnek. A karakterek felismerhetőségét olyan jól beazonosítható ruhadarabokkal segítették, mint a barna rövidnadrág sárga mellénnyel és piros nyakkendővel.

 

spongyabob musical nick

 

SpongyaBob népszerűségét mutatja, hogy a musicalhez olyan zenészlegendák írtak dalokat, mint Cyndi Lauper (Hero Is My Middle Name), Aerosmith (Bikini Bottom Boogie) és a nemrég elhunyt David Bowie, de John Legend, T.I., a Lady Antebellum és számos további ismert előadó vagy formáció is csatlakozott a neves felálláshoz.

 

A SpongyaBob Musical június 7-től július 3-ig limitált előadásszámban lesz látható a chicagói Oriental Theatre-ben, mielőtt a Broadwayn megnyílna a 2016-17-es évad.

 

süti beállítások módosítása