Az operavilág sztárpárosa a Müpában

Budapestre érkezik a New York-i Met közvetítésekből a magyar közönség számára is ismert művészházaspár, Diana Damrau és Nicolas Testé.

Különleges belcanto-gálájukkal az elmúlt két évben a világ számos koncerttermében arattak zajos sikert, a Müpába is e repertoár legszebb áriáit és duettjeit szólaltatják meg május 14-én.

 

Damrau.Teste c RebeccaFay

 

Mielőtt elkötelezte volna magát az itáliai bel canto mellett, Diana Damraut koloratúrszerepek egyedülálló előadójaként ünnepelték világszerte: az Éj királynőjét tizenöt különböző produkcióban alakította, a New York-i Metropolitanben pedig történelmet írt azzal, hogy egyazon Varázsfuvola-szériában hol Paminát, hol az Éj királynőjét énekelte. 2010-ben férjhez ment a koncerten partnereként hallható francia basszbaritonhoz, két gyermekük született, a német szopránt pedig más típusú szerepek találták meg, talán nem függetlenül a fiziológiai változásoktól. Az utóbbi években mélyült el a belcanto-stílusban, és lett annak is keresett előadóművésze. A New York-i Metropolitanben például Rossini Ory grófja című operájának női főszerepét, valamint több Donizetti- és Bellini-szerepet alakított, továbbá a Rigoletto Gildáját és a Traviata Violettáját is. Férje, Nicolas Testé nem kevésbé keresett énekes napjainkban, a Met mellett rendszeres vendége Európa jelentős operaházainak és fesztiváljainak, fellépett többek között a Deutsche Oper Berlin, a párizsi Opéra National, a velencei La Fenice, a nápolyi Teatro San Carlo színpadán, a Glyndebourne-i és a Montpellier-i Fesztiválon, olyan karmesterekkel dolgozva többek közt, mint Sir Eliot Gardiner, Marc Minkowski, Georges Prêtre, vagy Pinchas Steinberg. Széles repertoárján a hangfajára írt összes nagy szerep megtalálható Mozarttól, Verdin keresztül Alban Bergig.

 

 

Május 14-i koncertjükön Damrau és Testé Rossini, Gounod, Massenet, Wagner, Verdi, Mascagni, Ponchielli áriáiból és duettjeiből válogatva a Met operaközvetítései után immár élőben varázsolják el a magyar közönséget a Müpában.

 

Diana Damrau és Nicolas Testé Belcanto-gála

2016. május 14.

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködők: Diana Damrau, szoprán és Nicolas Testé, basszbariton, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Gianluca Martinenghi

 

 

süti beállítások módosítása