Tom Hooper rendezi a Macskák filmes adaptációját

A brit filmes és televíziós rendező számára nem ismeretlen a zenés műfaj, A nyomorultak filmváltozatát is ő készítette 2012-ben.

A Király beszédéért Oscar-díjjal jutalmazott Hooper a Universal Pictures égisze alatt rendezi a Macskákat. Andrew Lloyd Webber musicalje a Broadway történetének leghosszabb ideig futó előadása volt, és már pár évvel ezelőtt is megjelentek hírek a készülő filmes verzióról.


A héten az is kiderült, hogy Tom Hooper nem csupán a produkció rendezője, hanem producere is egyben. Mivel a project még kezdeti fázisban van, egyelőre nem tudni, hogy ki írja a forgatókönyvet, illetve, hogy kik lesznek a szereplők.

 

macskak tom2

 

T.S Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg Andrew Lloyd Webber, a musicalt 1981-ben a West Enden, 1982-ben a Broadwayn mutatták be, ahol minden rekordot megdöntve 2000-ig 7485 előadáson tapsolhattak a nézők és 7485 alkalommal csendült fel a darab legnagyobb slágere, a Memory. Webber másik világsikere, Az Operaház Fantomja szárnyalta túl később a hétszeres Tony-díjas Macskákat, mely a Madách Színház műsorán immár 33 éve,1983 óra szerepel.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása