Hatan pizsamában - 125. alkalommal a Játékszínben

Bár a Játékszínben még csak alig három éve van műsoron Gálvölgyi János rendezése, de május első szombatján máris elérte a 125. előadást. 


Marc Camoletti közel negyven éve írta fergeteges vígjátékát Hatan pizsamában címmel, melyet több nyelvre lefordítottak, több országban bemutattak, csak Londonban tíz éven keresztül folyamatosan játszották. Bár a Játékszínben még csak alig három éve van műsoron Gálvölgyi János rendezésében, de május első szombatján máris elérte a 125. előadást.

 

jsz 065 hatan p 924

Fotó: Szalóky Béla

 

Az eredeti szereposztásban Barabás Kis Zoltánt, Csonka Andrást, Fábián Anitát, Hajdú Steve-et, Lévay Viktóriát és Vándor Évát láthatta a közönség. Azóta több szerepbe is - betegség vagy egyéb okok miatt - mások „ugrottak be”. Így a produkció színészévé vált még Dózsa Zoltán, Németh Kristóf és Szőlőskei Tímea. Camoletti vígjátékát a nemrég elhunyt Szántó Judit fordította, a díszletet Menczel Róbert, a jelmezeket Kovács Ivett Alida tervezte, emellett Léber Barbara divattervező munkáit is megcsodálhatni, mivel az előadásban „szereplő” estélyi ruhák az ővéi.

„Pipa vagyok, amikor azt mondják, hogy ez könnyű műfaj. Nem az! A vígjáték tartalmas és nagyon komoly műfaj, legalább is az alkotók számára. Mindemellett leginkább az a fontos, hogy a közönség kitűnően szórakozzon. Magam is játszottam már Camolettit, több, mint kétszázszor, sőt ezt a darabot is rendeztem már” – nyilatkozta a rendező Gálvölgyi János.

süti beállítások módosítása