Színre kerül az Ádám almái Pécsett! - 7 nagyszínpadi bemutatót terveznek

7 nagyszínpadi bemutatót tart a jövő évadban a pécsi színház, köztük Woody Allen Játszd újra, Sam! című vígjátékát és Giuseppe Verdi Macbethjét is láthatja a közönség.

 

Rázga Miklós igazgató, a PNSZ Kamaraszínházának kedd esti előadása előtt elmondta: a Pécsi Balett táncművészei viszik színre Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című művét a Pécsi Nyári Színházzal közös produkcióban, Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét pedig decemberben mutatják be a nagyszínházban. Műsorra tűzik Eisemann Mihály, Zágon István és Somogyi Gyula Fekete Péter című operettjét, a Meseautó című zenés vígjátékot és Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert is.

 

 pecs nemzeti szinhaz

 Fotó: pecs.varosom.hu


Gulyás Dénes, a PNSZ zenei igazgatója jelezte: azért esett választásuk a Macbethre, mivel olyan remekművet kívánnak bemutatni, amelyet eddig nem játszottak Pécsett. Az operatagozat vezetője szólt arról is, hogy a jövőben is tartanak gyermekeknek és fiataloknak szóló beavató előadásokat.


Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója a jövő évad egyik különlegességének nevezte Bartók Béla A csodálatos mandarin és A fából faragott királyfi című műveiből készült előadást, amelynek bemutatóját a Pannon Filharmonikusok élőzenekari kíséretével jövő márciusban tartja a tánctársulat a pécsi Kodály Központ hangversenyteremben.


Rázga Miklós a kamaraszínházi repertoárra kitérve elmondta, Szűcs Zoltán Addikt című művének színpadra alkalmazott változatának ősbemutatóját októberben tartják. Műsorra tűzik még Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című színpadi játékát, valamint Anders Thomas Jensen Ádám almái című filmjének színpadi adaptációját.


Az évadismertetés után a PNSZ 39 lépcsőfok című darabjára érkezett publikum tagjai közül kisorsolták, majd a jövő évadra szóló bérlettel köszöntötték a teátrum idei évadának százezredik fizető nézőjét.


(MTI)

 

süti beállítások módosítása