Vágó Bernadett: „Az igazi otthonom az Operettszínház”

A színésznőt a pályájáról, álmairól és Marie Antoinette-ről is kérdezték. Lapszemle.

"Úgy tartja a családi hagyomány, hogy bár még beszélni nem tudtam, de már visszadúdoltam az altatódalokat." - mesélte Vágó Bernadett a Kultúra.hu interjújában.

 

992808 968659226553873 1247188026071969423 n

 

"A szüleim ezt az adottságomat, a zene szeretetét nagyon hamar felfedezték, és minden erővel támogattak, hogy ilyen pályára léphessek.

Zenei általános iskolába jártam Szekszárdon, ahol nagyon erős volt a szolfézs, és hegedülni is tanultam nyolc évig. Emellett nagyon szerettem a verseket, sokat olvastam, az irodalom iránti vonzódás mindig elkísért. Szüleim azt javasolták, legyen a kezemben egy polgári szakma is, így lettem gyógyszerész asszisztens.

 

Tizennyolc évesen kerültem fel Budapestre, itt a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium opera-magánének szakán képeztem magam, ezt 2002-ben végeztem el. Ráadásul ebben az időben végeztem a gyógyszerész iskolát is – emellett hétvégeken dolgoztam –, így ez kemény időszak volt. Egy énektanárnőm felfigyelt rá, hogy olyan „musicales” a hangom, érdemes lenne ebbe az irányba továbblépnem. Ez adta azt a lehetőséget, hogy felvételizhessek a Pesti Broadway Stúdióba, amely a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola és az Operettszínház közös iskolája volt." - tette hozzá, majd arra is kitért, hogy Kerényi Miklós Gábor minden félévi és év végi vizsgájukon ott volt, így látta a fejlődésüket. Amikor 2005-ben végzett, a véletlen segített, hiszen egy beugrásnak köszönhetően megkapta Júlia szerepét a nyári Szegedi Szabadtéri Játékokon, onnantól pedig valami elindult...

 

12803199 954747104611752 8684386962318587165 n

 

A színésznő az Operettszínház legújabb musical bemutatója, a Marie Antoinette kapcsán elárulta, hogy ez az előadás érdekes szereplőpárosítást is hozott.

 

"Az egyik legjobb barátnőmmel, Vágó Zsuzsival játszhatom együtt benne, ami eddig azért nem történhetett meg, mert mindig ugyanabban a szerepben váltottuk egymást a darabokban. Most egymással szemben állunk a színpadon, más-más karaktert alakítva. Úgy érzem, sokat hozzátesz a darab sikeréhez, hogy barátként mi szinte rezdülésekből is érezzük egymást."

 

Sokat játszik az Operettszínházban, de kipróbálta magát más színpadon is, így tavaly Sopronban állhatott színpadra a Zene, New York, szerelem című darabban, április elején pedig Fantine szerepében mutatkozott be a Madách Színházban.

 

Vágó Bernadett hozzátette: "Nagyon szeretem a szakmámat, de úgy érzem, a családi életre is készen állok már, és remélem, családanyaként is meg fogom tudni állni a helyem."

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

Forrás: kultura.hu

 

süti beállítások módosítása