Visszavárják a Metropolitanbe Molnár Leventét

Visszavárják a New York-i Metropolitan Operába a fiatal magyar baritont, az idén Liszt-díjjal kitüntetett Molnár Leventét.

 

A jelenleg zajló színházi évadban két szerepet játszott el Molnár Levente a New York-i Metropolitan Operában. Novemberben és áprilisban a Bohémélet című darabban, míg márciusban a Don Pasquale című előadásban állt színpadra a világ egyik legjelentősebb dalszínházában.

 

 Molnar Levente

Fotó: marieclaire.hu


"Marcello szerepét a Bohéméletben énekeltem már több operaházban, tavaly többek között a londoni Royal Opera House-ban is. A Metropolitan-ben sokat beszélgettünk róla Plácido Domingóval, aki az előadást vezényelte, és a Mester adott nekem néhány jótanácsot is a szerep megformálásához. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a New York-i Metropolitan Operában énekelhettem, és az is, hogy a közeljövőben visszavárnak" – mondta Molnár Levente.

 

A művész június 13-tól a Miskolci Operafesztiválon lép fel Bizet Carmen című művében Kero rendezésében. A címszerepet a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán énekesnője, Mester Viktória énekli, aki a magánéletben Levente kedvese és gyermeke édesanyja. A pár eddig egyszer, Freiburgban játszott együtt A kékszakállú herceg vára című darabban.

 

Molnár Levente kalandos életútjáról dokumentumfilm is készült. A stáb felkereste erdélyi szülőfaluját, a családját és a régi barátait, valamint elkísérte az operaénekest a New York-i Metropolitan-be. A filmet egy hónap múlva mutatják be.

 

Forrás: mixonline.hu

 

süti beállítások módosítása