Jótékonysági árverésen licitálhatunk Az Őrült Nők Ketrece fotóira!

Az Őrült Nők Ketrece 100. előadása alkalmából bemutatott fotókiállítás fényképei közül nyolcat árverésre bocsátanak jótékony céllal.

A bevételt – a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat segítségével – az előadásban váltásban Jacob szerepét játszó színészek, Józan László és Fehér Tibor szülőfaluja (Vári, illetve Nagyecsed) környéke nélkülözőinek támogatására fordítják.

 

Feher Tibor fotojaval

 

A licit menete rendkívül egyszerű. Május 16-tól 23-ig minden nap LICIT felhívással kerül ki egy kép Az Őrült Nők Ketrece facebook-oldalára. Aki a kép alatti kommentben június 5-ig a legmagasabb ajánlatot adja, azé lesz az adott fotó.

 

A nyertes licit összegéből a Szeretetszolgálat segítségével adománycsomagok készülnek, amelyeket a két színész ad át a vári és nagyecsedi rászorulóknak. 

 

Hever Gabor fotojaval

Hevér Gábor 

 

A képekért legmagasabb árat felajánlókat pedig a szervezők vendégül látják július 9-én, Az Őrült Nők Ketrece második születésnapi előadásán. A licit tárgyát képező fotókon, amelyeket Puska Judit készített, Stohl András, Hevér Gábor, Józan László, Fehér Tibor és Fehér Balázs Benő látható az előadás pillanataiban. A kép tulajdonosai dedikálva kapják meg a fényképeket.

 

Jozan Laszlo fotojaval

Józan László

 

„Jó ügy mellé állni nagyon jó érzés. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember a közönség előtt megszerzett ismertségét a közjót elősegítő kezdeményezésekre fordítsa. Ezt bizonyos értelemben ugyanúgy a feladatom egyik fontos részének gondolom, mint egy szerep hiteles, érzékeny, hatásos megformálását. Amikor Puska Judit felhívott a fotók jótékonysági célú elárverezésének ötletével, lelkesen mondtam igent, hiszen egyrészt az ő fotói kifejező, nagyszerű képek, másrészt már szerveztem jótékonysági akciót korábban is, és az is nagyon jól sikerült. Boldog vagyok, hogy Az Őrült Nők Ketrece csapata is mögénk állt ebben az ügyben” -  fogalmazott az ötlet egyik gazdája, Józan László.

 

Stohl Andras fotojaval

Stohl András

 

„Az Őrült Nők Ketrece olyan értékrendet képvisel, amit véleményem szerint borzasztóan fontos megértenünk ebben a mai, zárkózott, korlátolt világban: hogy felelősek vagyunk egymásért, mindannyian mindannyiunkért.Tudtam, hogy Józan Laci barátom már több jótékonysági akción túl van, úgyhogy ő tapasztaltnak számít ebben, felhívtam, hogy milyennek tartja az ötletet, aztán három napig bombáztuk egymást mindenféle ötletekkel, mire végül kitisztult, hogy mi is legyen a cél. A segélyakció célja azon kívül, hogy adományokat juttatunk olyan helyekre, ahol szükség van rájuk, az is, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy szükség van társadalmi felelősségvállalásra” - mondta a fotók szerzője és az akció kitalálója, Puska Judit.


A nyolc kép megtekinthető május 14-én, 15-én és 16-án az Átrium Film-Színházban, Az Őrült Nők Ketrece májusi blokkja alatt is.

 

süti beállítások módosítása