Ahogy tetszik - Színházpedagógiai foglalkozás felnőtteknek a Katonában

Május 22-én az Ahogy tetszik kapcsán lesz a Katonában Négyöthat, a Behívó felnőtteknek szóló színházpedagógiai programja.

 

Újra Nézőakadémia:

 

A május 22-i, vasárnap esti Ahogy tetszik előadás előtt és után közös játékra és beszélgetésre invitálják azokat a nézőket, akik szívesen gondolkodnának és játszanának együtt az előadás kapcsán.


A Katona Behívó keretében számos iskolában már évek óta sikerrel futó háromlépcsős programba havi rendszerességgel családok, baráti társaságok, egyéni érdeklődők is bekapcsolódhatnak. Előzetes tudás, előképzettség nem szükséges – némi játékkedv és kíváncsiság nem árt!

 

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a jelentkezéseket május 21., szombat éjfélig várják az edu@katonaszinhaz.hu email címre. (Ezen a címen jegyigényeket nem fogadnak, csak a színházpedagógiai regisztrációkat várják. A minimum létszám 15, a maximum 30 fő.)


A program résztvevőit május 22-én délután 17 órakor várják a színház főbejáratánál. Az előadást követő beszélgetés várhatóan 22 órakor ér majd véget.

 

ahogy

Fotó: Dömölky Dániel

 

Az előadásról röviden:

 

A Shakespeare-darab legújabb színpadi verziójának szövegkönyvét Nádasdy Ádám fordítása alapján Závada Péter írta. Kovács D. Dániel rendező elmondta: sokszor, amikor Shakespeare-t olvas, érti, hogy miért lehetett frappáns annak idején, és Závada Péterrel azon dolgoztak, hogy a szöveg most is az adott helyzetben könnyen értelmezhető legyen. Céljuk az volt, hogy csipkelődjenek is a korral, ironizáljanak vele egy kicsit, de közben meg tudjon szólalni az eredeti szándék.


"Megpróbáltuk nem mindig kikerülni azokat a problematikákat, amelyek tőlünk talán már távol állnak és inkább Shakespeare korát idézik, mint a pásztorjátékok kifigurázása, hanem egy picit belemenni a zsánerbe és megnézni, hogy mit rejt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a Shakespeare-re jellemző kaotikus sokféleséget, játékosságot, szabadságot igyekeztek megtartani.

 

Az előadásban Borbély Alexandra és Tasnádi Bence mellett Dankó István, Kocsis Gergely, Fekete Ernő, Hegymegi Máté, Keresztes Tamás, Kiss Eszter, Ónodi Eszter, Pálos Hanna és Ujlaki Dénes játszik. A díszlet és a jelmez Horváth Jenny, a zene Keresztes Tamás, a mozgás Hegymegi Máté munkája. Az előadás dramaturgja Radnai Annamária.

 

 

süti beállítások módosítása