Nagy műhelyek a POSZTon - Miskolról, Győrből, Budapestről is érkezik előadás

Nagy műhelyek idén is megjelennek a POSZTon, a vidéki és budapesti kőszínházak előadásai közül többet is láthat a közönség a POSZT Fesztivál keretében.

poszt logo weba 

Pár szóban az idei POSZT-ról:

Az idei évben Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes és Sólyom András filmrendező válogatta a Versenyprogramba kerülő előadásokat: 2015 márciusa és 2016 márciusa között több száz színházi előadást tekintettek meg, ezekből választották ki azt a tizenhatot, amelyek az ide Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyprogramját alkotják. Idén tíz nagyszínházi és hat kamaraszínházi produkciót választottak ki, amelyek június 9. és 18 között, a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházi termében, illetve idén a Piszkavas című előadás esetében a Pécsi Harmadik Színházban kerülnek bemutatásra. 

2016-tól a Pécsi Országos Színházi Találkozó három alappillérre épül: a Versenyre, a POSZT bemutatja rendezvénysorozatra, illetve a POSZT Fesztiválra.

A POSZT Versenyprogramjának előadásai a Pécsi Nemzeti Színházban (illetve idén a Piszkavas című előadás esetében a Pécsi Harmadik Színházban), a Fesztiválprogramok pedig a Zsolnay Negyedben, illetve a Kodály Központban kerülnek megrendezésre. 

 

 A POSZT Fesztivál előadásaira kedvező áron váltható napijegy, illetve 3 vagy 9 napos, teljes árú és diákbérlet. A 9 napos bérlet ára, amely a Zsolnay Negyedben bármelyik napon, bármely produkció megtekintésére lehetőséget biztosít, mindössze 6500 Ft. A POSZT idején a 9 napos Fesztiválbérlettel rendelkezők számára a kiállítások megtekintése 10-18 óráig a Zsolnay Negyedben ingyenes. Kidolgoztak egy 3 napos bérlet konstrukciót is, amely bármelyik 3 egymást követő napon biztosít belépést a Fesztivál programjaira, 4500FT-ért.  Ez a 3 napos bérlet diákigazolvánnyal rendelkező látogatóknak 3200 Ft. A napijegy, mely az adott nap minden  programjára érvényes, 2800 Ft, diákoknak 1800 FT. 12 éven aluli gyerekeknek a belépés ingyenes.

Annak érdekében, hogy senkinek ne okozzon gondot eljutni a belvárostól a helyszínig, a Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között ingyenes fesztiválbusz közlekedik majd.

POSZT 2016

albee

 

Mit kínál a NAGY MŰHELYEK A POSZTON! programsorozat?

 

JÚNIUS 12.: EDWARD ALBEE: MINDENT A KERTBE​ - Rendező: Zsótér Sándor / MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ

Zsolnay Negyed, E78, 16 óra

 

Hétköznapi, ismerős emberek, ismerős gondokkal. Viszonylag normális erkölcsi érzékkel. Richard kutató vegyész, elfogadható fizetéssel. Jenny háztartásbeli. Nemrég költöztek a kertvárosba. Az ezzel járó életmód meghaladja anyagi lehetőségeiket. Nincsenek nagy vágyaik: egy motoros fűnyíró, egy egészen kicsi melegház, jó iskolába járatni a gyereket, jobb cigi, jobb ital, egyszer-egyszer vendéglőben vacsorázni. Akár a többi kertvárosi házaspár, új barátaik, akiknek szeretnének megfelelni. A veszekedésekké fajuló beszélgetések állandó forrása a pénz, a pénz hiánya. Jenny elmenne dolgozni, de Richard nem engedi. Egy szokásos veszekedés utáni hangulatba besétál a házba az ismeretlen Mrs. Toothe. Konzumnői munkát ajánl Jennynek. És ott hagy egy nagy köteg pénzt. A csábítás túl kézzelfogható. Jenny először csak néhány bankjegyet vesz el, aztán előhalássza a szemétből Mrs. Toothe névjegyét, amit az imént még őszinte felháborodással tépett ketté. A viszonylag normális erkölcsi érzék berzenkedése egyre erőtlenebb. Az elképzelhetetlen pedig természetessé válik. A hazug világ cinikus elfogadásává.

 

Albee klasszikusa Zsótér Sándor rendezésében Ulmann Mónikával és Voith Ágival a főszerepben kerül színre a POSZTon.

 

 

JÚNIUS 14.: DIGGERDRIVER ​- (Rendező: Bagossy László) / ÖRKÉNY SZÍNHÁZ, BUDAPEST

Bóbita Bábszínház, 20 óra 30

 

Az Örkény Színház előadása ​igen forró témát és aktuális társadalmi gondot jár körbe, mégpedig azt, hogy valaki külföldön vállal munkát, ezért elhagyja az országot.

 

A darab egy Londonban dolgozó nehézgépkezelőről szól, aki azért hagyta el hazáját, hogy jövőt biztosítson nyolcéves gyerekének, és tisztességes fizetést találjon magának. "Elvegetálhattam volna a hátralévő életemet a nyugdíjig, végül is biztos állásom volt. A szakmában elértem a csúcsra. Aztán ahogy teltek az évek, egyre kevesebb jutott a bevásárlókosárba és egyre többet kellett fizetni érte, az országra meg valami olyan kilátástalanság és letargia telepedett, hogy szabályosan fojtogatott" - olvashatók a főhős gondolatai a darab ismertetőjében.
    

A Bagossy László rendezte előadásban Diggerdrivert Epres Attila, a Feleséget Donázy Ágnes és Talbot-Smith Melinda, a Gyerek szerepét Leo Bloomfield és Talbot-Smith Adam játssza. A produkció dramaturgja Ari-Nagy Barbara, a díszlet Bagossy Levente, a jelmez Frank Mónika munkája.

 

Egy nézői vélemény Bagossy László rendezéséről: „...fantasztikusan jó volt! A végén azért elmorzsoltam néhány könnycseppet...."

 

100

 

JÚNIUS 17.: EGRESSY ZOLTÁN: 4x100 - ​(Rendező: Simon Kornél) / ​GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ

tragikomédia 2 részben

Bóbita Bábszínház, 15 óra
 

Négy fiatal futólány. Egy edzőnő és egy gyúró. Egy válogatott. Egy váltó. Egy csapat, amelynek ki kellene harcolnia az olimpiai indulás jogát. Az utolsó verseny, az utolsó lehetőség a szintidő megfutására. A széthúzás azonban komolyabb, mint bármikor korábban. Dzsudi néni megpróbálja összeszedni a lányokat. Harc a győzelemért, az olimpiáért, a közös célért. És a férfiért.

 

 

Jegyvásárlás és tájékozódás a POSZT további programjairól itt!

(X)

 

 

 

süti beállítások módosítása