Telihold - A francia Karma Dance Project Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében kerül színpadra a Telihold című előadás, amelyet a franciaországi Karma Dance Project társulattal vitt színre Gigi Căciuleanu.

 DSC0370

 

Az előadás a román-francia koreográfus, a nemrég lezajlott 2016-os UNITER GÁLÁN Kiválósági Díjjal kitüntetett Gigi Căciuleanu három alkotását tartalmazza. Gigi Căciuleanut a marosvásárhelyi közönség már jól ismeri a Carmina Burana és a Vivaldi és az évszakok kapcsán. Gazdag művészi pályája tele van életerővel, művészi világképe egyszerre tükrözi az emberi lény erejét és törékenységét, a maga fényeivel és árnyékaival.

 

Táncosai, akik technikai tudásukat ugyanolyan gonddal dolgozzák ki, mint saját személyiségük őszinteségét, érzelmi kapcsolatot teremtenek a közönséggel. Az eredmény felhívás elmélkedésre és az emberi bolondság feloszlatására; koreográfiai színháza arra emlékeztet bennünket, hogy a tánc és az élet egy és ugyanaz.

 

 DSC2618

 

Az előadás egy tripichon, melynek három része: „CinQ”, „Pleine Lune” és „QuadriX”, a felhasznált zeneművek a román folklórból és W.A. Mozart, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Maria és Johnny Răducanu, valamint Erwann Kermorvant szerzőktől származnak.

 

Az előadás öt táncosa: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino, Olivier Lefrançois és Daniel Victor Pop.

 

 DSC0392

 

A produkció két alkalommal – 2016. május 22-én, vasárnap15.30-tól és 19.30-tól – tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében

Az egységesen 25 lejes jegyek megvásárolhatók a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 között (telefon 0372 758 230), a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között (telefon 0365 806 865)  és a www.biletmaster.ro honlapon.

 

 

süti beállítások módosítása