Nyári turnéra készül Fullajtár Andrea és a Boomerang Baby

8 előadás 7 helyszínen – Fullajtár Andrea egy háromtagú jazz zenekar kíséretével idézi meg a legendás díva alakját és gondolatait. A Kultkikötő Produkciós Iroda előadása a nyár folyamán több alkalommal is látható-hallható majd.

 

„Magyarországon még egyáltalán nem adták ki Marlene izgalmas írását, a Dietrich ABC-t, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne. Nagyon jól átjön belőlük, hogy mennyivel több volt annál az ikonnál, aminek látszani akart. Az imázs, a brand mögött hihetetlenül bölcs volt. Az élettapasztalatait jól tudta humorba oltani, amire nagyon kevesen képesek” - mesélte Fullajtár Andrea. Az esten természetesen megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind és a kihagyhatatlan Lili Marleen.

 

Boomerang Baby Fullajtar Andrea 2

 

Nánay István sorai az előadásról:


„Tizennyolc éve, egy nyári közös munkánk óta elfogult figyelemmel kísérem Fullajtár Andrea pályáját. Csaknem minden szerepében láttam, ennek alapján azzal áltattam magam, hogy színészetének sok-sok árnyalatát is felfedeztem magamnak. A Boomerang baby-vel azonban képes volt alaposan meglepni. Nem csak azzal, ahogy négy nyelven énekel, vagy amilyen hastáncbemutatót tart, vagy ahogy egy bundában bevonul, cigarettára gyújt vagy táncol. Lenyűgöző, amint alakot vált, ahogy az est során a prózát és a zenét váltogatja, s az, ahogy kontaktust tart zenésztársaival és a nézőkkel. Mint minden szerepében, ezúttal is lehengerlő energiával van jelen, s egy pillanatra sem engedi ki vonzásköréből a zenés szórakozóhely nem feltétlenül ilyen produkciókhoz szokott közönségét. Mindez külön-külön és együtt beleilleszkedik a róla kialakított képembe. Az igazi meglepetést az a nehezen tetten érhető átváltozás okozza, ami az est lényege: egyszerre, egy személyben van jelen Fullajtár és Marléne Dietrich, de hogy mikor melyik, és egy-egy pillanatban mennyi jelenik meg az egyikből és a másikból, az a színészet csodája. Dietrich szavaival és dalaival magáról is szól Fullajtár, s a maga mai kérdéseit, kételyeit és félelmeit Dietrich segítségével próbálja megfogalmazni. A színésznő nem önálló dalestet prezentál, nem Dietrich életéről szóló monodrámát játszik, mindenekelőtt önmagáról és jelenünkről beszél – persze elhangzanak a híres Dietrich-dalok éppen úgy, miként felvillannak epizódok a világhírű díva életből. Miközben élvezzük a dalokat, csodáljuk a színésznőt, ámulunk azon, hány arca lehet egy művésznek, hallgatjuk a karcos mély hangján hol ironikusan, hol indulatosan, hol kétségbeesetten vagy viccelődve elmondott frappáns megállapításokat Marléne Dietrich ábécébe szedett feljegyzésiből, rá kell döbbennünk, hogy nemcsak jól szórakozunk, de aktuális problémáinkkal is szembesít a parányi bárszínpadot világszínházzá tágító Fullajtár Andrea.”

 

 

A Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC nyári előadásai:
június 6. – Szeged, Régi Zsinagóga (ALTERRA)
június 8. – Budapest, Gödör Klub, Zsidó Művészeti Napok
július 10. – Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum
július 20. – Balatonboglár, KULTKIKÖTŐ 
július 27. – Budapest, Óbudai Társaskör
július 28. – Budapest, Óbudai Társaskör
augusztus 4. – Balatonföldvár, KULTKIKÖTŐ 
augusztus 16. – Budapest, Sziget Fesztivál

 

Boomerang Baby Fullajtar Andrea 1

 

Alkotók:
Fullajtár Andrea, Gátos Iván (zenei vezető, zongorista), Gátos Bálint (basszusgitár), Kaszás Péter / Gyenge Lajos (dob), Zöldi Gergely (ötletgazda és fordító), Papp János (jelmez). Rendező: Novák Eszter

 

Bővebb információ:
kultkikoto.hu
facebook.com/KULTKIKOTO

facebook.com/MarleneDietrichABC

 

süti beállítások módosítása