Mégsem nevezték ki a nyertes pályázót a nyitrai színház élére

Svetozár Sprušanský nem lesz a nyitrai Andrej Bagar Színház igazgatója, mivel nem tetszik a színészeknek - írja az Új Szó.


Hiába választotta ki a pályázati bizottság a társulat rendeződramaturgját, Svetozár Sprušanskýt, a megyei képviselő-testület nem hagyta jóvá a kinevezését. A társulatban Michal Spišák rendezőnek volt a legnagyobb a támogatottsága – annak ellenére, vagy talán épp azért, hogy nem dolgozott a színházban.

 

nitra

 

A pályázat nyertese, a szakmai körökben is elismert Svetozár Sprušanský ellen viszont tiltakoztak a színészek, holott oroszlánrésze volt a színház sikereiben. A pályázati bizottságban két képviselőjét sikerült is meggyőzniük, és mivel mindketten a megyét irányító Smer–KDH koalíció tagjai, végül Sprušanský hiába nyerte meg a pályázatot, a képviselő-testület nem szavazta meg a kinevezését.


A képviselők valószínűleg nem akarták, hogy ugyanaz történjen, mint a Régi Színház ügyében, ahol a második körben kinevezett igazgató, Martin Kusenda elleni tiltakozásul a társulat fele távozott.

 

Az Andrej Bagar Színház huszonöt színésze közül csak öten támogatták Sprušanskýt, tizenhatan Spišákot, négyen tartózkodtak. A többi alkalmazott viszont inkább Sprušanskýt szerette volna látni az igazgatói székben, úgyhogy bárki kerül oda, a továbbiakban is belharcok várhatók.

 

Forrás: ujszo.com

 

 

süti beállítások módosítása