Egy vén kujon összes feljegyzései - Charles Bukowski-emlékest a Katonában

Egy vén kujon összes feljegyzései címmel május 30-án Charles Bukowski-emlékestet rendeznek a Katona József Színház előcsarnokában, a Kantinban.

bukowski
Bukowski 20. századi amerikai beatgenerációs író volt. Alkoholista, egyik napról a másikra élő. Megalkuvást nem ismerő stílusa miatt máig számos - leginkább női - rajongója van. Az őszinte, fekete humorú író kerülte az embereket, főképp más írókat. Bukowski rendkívül termékeny szerző volt; öt kötete Magyarországon is megjelent. Önéletrajzi ihletésű művei - Egy vén kujon jegyzetei, Egy vén kujon további feljegyzései - a Helikon Trubadúr Könyvek életműsorozatában látott napvilágot.


A Helikon Kiadó a héten jelenteti meg Bukowskitól új külsővel az Egy vén kujon további feljegyzéseit. Mondhatjuk a Helikon könyvheti újdonságának is, tudta meg a 168 Óra Szabados Balázstól, a kiadó munkatársától. A "vén kujon", vagyis a művek főszereplője, Henry Chinaski, Bukowski alteregója. Élete és tettei cseppet sem hősiesek vagy emelkedettek - nyersen, húsba vágó humorral és bölcsességgel tanúskodik az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról.

 

Május 30-án a Katona József Színház Kantinjában este hétkor Vajdai Vilmos olvas fel Bukowski-részleteket.

 

Az est háziasszonya Shultz Judit, a Helikon Kiadó szerkesztője, aki Pritz Pétert, a könyv fordítóját is kérdezi majd. A program ingyenes.

süti beállítások módosítása