Hétvégén fesztivállal zár a Gangaray Trambulin a Bethlenben

Hétvégén minifesztivállal zárja az évadot a Gangaray Trambulin a Bethlen Téri Színházban.

Tiszta tánc, mely nem szándékozik történetet narrálni.

Zeneiség, lendület, kommuna, karakterek, boogie, erő, csend… Az előadásban szereplő táncművészek kitalált személyek, a valósággal megegyező momentumok csupán a véletlenből adódhatnak.

 

 

Az idén harmadszor megrendezett háromnapos fesztiválon Maday Tímea Kinga új produkciójával jelentkezik a Trambulin csapatával, emellett korábbi két koreográfia, a Le Bon Sauvage / Nemes Vadember (koreográfus: Halász Gábor) és a Töréspont (koreográfus: Hámor József) látható ismét a fesztivál keretében. Az előadások után minden este beszélgetést tartanak a kávézóban, amelynek moderátora Török Ákos kritikus lesz.

 

A Gangaray Dance Company komplex képzési és tehetségkutató programjának eredményeit demonstráló előadások az évad folyamán két alkalommal mutatkoztak be a színházban. A Trambulin képzési program elsődleges célja egy szakmailag elismert magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A felvételt nyert fiatal táncosok a képzés alatt a professzionális táncegyüttesek világába, a koreográfusok munkamódszereibe enged betekintést, ezzel bővítve szakmai felkészültségüket. A program legfőbb célkitűzése az iskolai és együttesi munka közötti űr betöltése: a pályájuk elején járó, még nem elég előadói tapasztalattal rendelkező táncosokat igyekszik felkészíteni a valóságra, lehetőséget adni szakmai fejlődésükre.

 

Trambulin feszt fotoKovacsKrisztina

 

Május 27. 19.00 (péntek)

SignNature

Bemutató

Koreográfus: Maday Tímea Kinga 

Zene: montázs

Néha ijesztően, néha boldogan, de mégis megyünk utunkon. Képek, víziók, érzelmek, fájdalom, öröm, harag, kényszerítés,  megbocsátás,  szabadság.

Érzelmeink játszmái, azok ereje és az abban rejlő energia elragadtatása. Emberi valónk víziói. Létünk alapvető pillére, környezetünkkel való kompromisszumai…

 

Május 28. 19.00 (szombat)

Le Bon Sauvage / Nemes Vadember

Koreográfus: Halász Gábor

Zene: Halász Gábor

Közreműködik: Varga - Andrási Gábor

„Van egy legenda – szól a férfi egy párizsi kávézóban a vele szemben ülő fiatal kalandornak. A legenda szerint még napjainkban is vannak olyan elszigetelten élő primitív népcsoportok akik, teljesen őskori eszközökkel harcolnak az életben maradásért a vadonban (…) olyan mintha állatok lennének.”

 

Május 29. 19.00 (vasárnap)

Töréspont

Koreográfus: Hámor József

Zene: Hámor József, Alva Noto & Ryuichi Sakamoto

 

Támogatók: Kortárs Táncművészetért Alapítvány, Coteda Nonprofit Kft, Bethlen Téri Színház, Műhely Alapítvány

 

www.facebook.com/GangarayTrambulin

www.bethlenszinhaz.hu

süti beállítások módosítása