4 díjat nyert a váci színház Khersonban

Hatalmas sikert aratott a Váci Dunakanyar Színház Yvonne, burgundi hercegnő című előadása a khersoni nemzetközi színházi találkozón, a produkció összesen négy díjat nyert el.

Május 20-án vette kezdetét a 18. alkalommal megrendezett MELPOMENI TAVRIA Nemzetközi Színház Fesztivál az ukrajnai Khersonban, melyre a Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciójában készült Yvonne, burgundi hercegnő című produkciója is meghívást kapott. A vendégjátékra, mely a színház első megmutatkozása volt nemzetközi színtéren, 2016. május 24-én 21 órakor került sor.

 

yvonne kherson 2

 

Nagy érdeklődés övezte a produkciót, a vendégjáték teltház előtt zajlott. A kritikusokból álló zsűri a Váci Dunakanyar Színház előadásának ítélte a legjobb női főszereplőnek (Pataki Szilvia), a legjobb férfi főszereplőnek (Kaszás Mihály) és a legjobb férfi mellékszereplőnek (Ivaskovics Viktor) járó díjat is. Alla Fedoryshyna az előadás díszlet- és jelmeztervezője vehette át a legjobb látványnak járó díjat.

 

„Óriási öröm, hogy ennyi elismerést kaptunk mind a szakma, mind a közönség részéről. Hatalmas eredménynek tartjuk, s bízunk benne, hogy a későbbiekben is hasonló fogadtatásra talál, hiszen az előadás további két, rangos, nemzetközi fesztiválon kerül bemutatásra: 2016. szeptember 30-án az Arany Oroszlán Nemzetközi Színház Fesztiválon, Lemberg-ben, valamint 2016. október 23-án a Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon, Radom-ban is látható lesz” – mondta a színház igazgatója, Kis Domonkos Márk.

 

 

süti beállítások módosítása