Újraindul a városi sorsturizmus a Stereo Akttal

Június 4-én és 5-én újra látható a Stereo Akt különleges buszos előadása, a Promenád.

 

Az alkotók ajánlója a darab elé:

 

A városban egy turistabusz cirkál, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. A nézők egy színházi utazás keretében, a buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet. A júniusi előadások egyikét angolul beszélő turistáknak is ajánljuk.

 

A Promenád busz utasait úgy kalauzoljuk végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető a városi látványosságok során. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg. Az előadás zenéjét, és szövegeit élőben szerkesztjük a busz fedélzetéről. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. A történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

 

 promenad

 

„Színházban ritkán leptek meg és bizonytalanítottak el ennyiszer. Ugyanis a játék tere és a szereplők köre bámulatosan tág, pontosabban behatárolhatatlan: voltaképpen minden és mindenki benne van, akit az ablakból látunk. (…) <Semmi sem tudja> elrontani a színház és valóság közti játék izgalmát, és főleg nem azt a szép melankóliát, ahogy a ritkuló esti fényben az álomszerű, otthonos és kísérteties Wekerle-telep lakóit láttuk: egyszerre kegyetlenül idegennek és ijesztően ismerősnek.” (Urfi Péter, Magyar Narancs)

 

„Boross Martin rendezésének is bizonyos értelemben én vagyok a főhőse. Mert olykor kizárólag rajtam múlik, mit veszek észre a város szövetén végrehajtott apró változtatásokból, azokból a látszólag jelentéktelen beavatkozásokból, melyek a kétórás kiránduláson az egyszerre ismerős és mégis meghökkentő hangulatért felelősek.” (Jászay Tamás, revizor online)

 

 

 

Artus-STEREO Akt:
PROMENÁD – Városi sorsturizmus


június 4. szombat 16.00 és 19.00 (angolul)
június 5. vasárnap 16.00 és 19.00 (az 55. előadás!)

 

Ferencvárosi Művelődési Központ (IX. Haller u. 27.)

 

Alkotók, előadók:

Dányi Viktória, Debreczeni Márton, Gold Bea, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla,

Szabó Zola, Téri Gáspár, Tucker András, Vadas Zsófia Tamara

 

Alkotó munkatársak: Goda Gábor, Sarah Günther
Zenei vezető: Tóth Szabolcs
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Rendező munkatársa: Téri Gáspár
További közreműködők: Fischer Balázs, Varga Brigitta
Rendező: Boross Martin

 

Támogatók, produkciós partnerek: FÜGE Produkció, Jardin d’Europe, IN SITU Network, Műhely Alapítvány, PLACCC Fesztivál

 

 

süti beállítások módosítása