A víg özvegy a Kultkikőtőbe tart!

Idén 11. alkalommal vet horgonyt a kultúra a Balaton déli partján: Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen a nyári napfordulóval elkezdődik a Kultkikötő. Augusztus 5-én A víg özvegy is érkezik!

A programsorozat a „Víz-Tiszta-Kultúra”- jelszó jegyében bizonyítja, hogy a zenés fesztiválokon túl is van kulturális élet a nyári Balaton partján.

 

A hazai kulturális élet színe-java lép fel a földvári Szabadtéri Színházban, a boglári Művelődési Házban és a Kápolna Színpadon, valamint a fenyvesi Kultúrtérben: kiköt a Madách Színház új előadása Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit főszereplésével, az ExperiDance Magyarország történelmét feldolgozó táncelőadása, de Hernádi Judit önálló estje mellett a negyedszázados Quimby koncertje is megfér, nem beszélve a Magyar Zenés Színház A víg özvegy című előadásáról.

 

A víg özvegyet Szinetár Miklós adaptációja alapján Bozsó József állítja színpadra, a főszerepben Sáfár Mónikával és Egyházi Gézával.

 

2016 04 10 8 01 26

 

Ajánló az operett elé:

 

Pontevedro párizsi nagykövetségén a diplomaták arra törekednek, hogy az ország csődjét elkerüljék, s a cél elérése érdekében az európai nagyhatalmak segítségét kérik. Zéta Mirkó nagykövet és munkatársai fogadást rendeznek az illusztris francia vendégeknek. Olga, Kromow tanácsos felesége afférba bonyolódik a fiatal Raoul Saint Brioche francia diplomatával. Sőt maga a nagykövet felesége is szerelmes lesz, mégpedig Rosillon francia kabinetfőnökbe. A nagykövet meghívja a fogadásra Glavari Hannát, a külföldön élő dúsgazdag pontevedrói özvegyasszonyt, annak a reményében, hogy majd szerelembe esik, és pontevedrói férjet választ magának, így hatalmas vagyona visszatér az országba. Zéta férjjelöltnek Danilo Danilovics grófot szemeli ki, a követség titkárát, akinek évekkel korábban már lángolt a szíve Hannáért.

 

Az özvegy megérkezik, azonban a nagykövet terve bukni látszik, mivel a Hanna és Danilo közötti korábbi sérelmek még erősen élnek, így közeledésről szó sem lehet. A jelenlevő diplomaták azonban hevesen udvarolnak a hölgynek, azzal fenyegetve a nagykövet tervét, hogy az özvegy nem pontevedrói férjet választ magának. Az özvegy, aki élvezi a helyzetet és főleg azt, hogy Daniló féltékenyen nézi az udvarlók seregét, meghívja az egész társaságot a jachtjára. A kihívásra Daniló újabb sértéssel válaszol, tovább mélyítve a kettejük közötti szakadékot...

 

a vig ozvegy magyar zenes szinhaz original 76544

 

A víg özvegy

 

Glavari Hanna,gazdag pontevedrói özvegy Sáfár Mónika (Jászai-díjas)
Daniló Danilovics Gróf Egyházi Géza
Zéta Mirkó Nagykövet Németh Gábor
Valencienne, Zéta Mirkó felesége Lukács Anita
Camille de Rosillon, francia kabinetfőnök Vadász Zsolt
Nyegus, követségi titkár Gyurity István
Olga,Kromow tanácsos felesége Teremi Trixi
St. Brioche, francia diplomata Bozsó József

 

Közreműködik a Váci Szimfonikus Zenekar
Vezényel Farkas Pál
Koreográfus Hábel Ferenc

Rendezte: Szinetár Miklós ad.alapján - Bozsó József

 

 

süti beállítások módosítása