Kalandok, artistatanoda, színház a Hajógyárin - Újra beindul a Gyerek Sziget

Kalandpályákkal, előadásokkal és koncertekkel várja idén is június négy hétvégéjén a családokat a Gyerek Sziget a budapesti Hajógyári-szigeten.

    gyerek sziget

 

Az első hétvégén friss lemezzel érkezik a Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes, de Halász Judit és a Makám együttes is fellép. Vasárnap táncházzal folytatódik a program, az Aranyszamár Bábszínház pedig Az erdők könyve című darabot adja elő - olvasható a szervezők szerdai közleményében. 
    

A Történelmi Játszótéren az ötvenes évek Magyarországát elevenítik fel az '56-os Emlékbizottság támogatásával. A helyszínen számos régi járművet bemutatnak, és No, megállj csak! élő társasjátékkal is várják a családokat.
    

Új helyszín idén a Kalózok Szigete, ahol kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és a kalózok rettegett hét próbája várja a vállalkozó kedvűeket, de a gyerekek nemcsak "tengerre szállhatnak", hanem a Zuglói Önkéntes Tűzoltóság támogatásával egy igazi tűzoltó autó kormánya mögé is beülhetnek.
    

A Gyerek Paradicsom helyszínén a környezetvédelem, az egészség és a helyes táplálkozás lesz a középpontban, az első hétvégén például kertészkedni lehet majd.
    

Mindezek mellett a már jól ismert kalandparkok, sportprogramok, ugrálóvárak, bohóc- és artistatanoda, állatsimogató és kézműves foglalkozások is várják a Hajógyári-szigetre látogatókat.

süti beállítások módosítása