Múzeumok Éjszakája 2016 - Molnár Piroska, Bodrogi Gyula is a Színészmúzeum vendége

A hétköznapi hősök, felfedezők és az újítók lesznek idén a Múzeumok éjszakája főszereplői, akikkel június 25-én a fővárosban csaknem 80 programon ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az idei Múzeumok Éjszakájáról:    

 

Több mint két tucat múzeum csaknem 80 programot kínál az előre meghirdetett Hősök, felfedezők, újítók témában az idei Múzeumok éjszakáján a fővárosban. A rendezvényen második alkalommal ajánl központi témát a bemutatóhelyeknek, ezzel is színesebbé téve a kulturális kínálatot - közölték a szervezők.
   

A Petőfi Irodalmi Múzeum ezen tematikához kapcsolódva "Hősképzőt" üzemeltet majd, a Mesemúzeumban pedig számos kaland mellett sárkányokkal lehet viaskodni. A Magyar Nemzeti Múzeum Hősök terévé alakul, ahol szuperhősök, mesehősök, rajzfilmhősök tetteiről mesélnek majd, de lesz kerti hőstalálkozó és az is kiderül, hogy milyenek a mozihősök a hétköznapokban. A Magyar Természettudományi Múzeum programjait azon hősök köré szövi, akik nélkül a világrengető sikerek nem születhettek volna meg, a Fővárosi Levéltárban pedig a az intézmény működésének mindennapjait ismertetik meg az érdeklődők, valamint látogathatók lesznek a hétköznapokban elzárt részek is.
    

Az Elektrotechnikai Múzeum feltalálókkal és találmányokkal ismerteti meg a látogatókat az elektromosságot helyezve a fókuszba, a rendhagyó fizikaórán pedig egyebek mellett a magyar vasútvillamosításról mesélnek majd.
    

Az ELTE Egyetemi Könyvtára, az Astoria Hotel, a Csodák Palotája és az Iparművészeti Múzeum is színes programokat kínál, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban Korea felfedezésére csábítják az érdeklődőket, a Nagytétényi Kastélymúzeumban pedig nyomozós játékkal várják a látogatókat.
    

Az érdeklődők ezen az éjszakán a múzeumok és kiállítóhelyek mellett számos más kulturális, művészeti és közművelődési intézmény, könyvtár, levéltár, kulturális örökségi helyszín, műemlék vagy civil szervezet programkínálatából is választhatnak majd országszerte.

 

muze

Milyen programokkal vár a Bajor Gizi Színészmúzeum?:

 

2016. június 25. 18.00-03.00 óra között

A közelmúltban nyílt A Nemzet Színészei, Emlékezés a jelenre címmel a Bajor Gizi Színészmúzeum legújabb időszaki kiállítása.

Ezt a nevezetes éjszakát is e témára fűzzük fel.

 

18.00–19.00 Európán keresztül - TOMPOS KÁTYA koncertje 

Közreműködik: Hrutka Róbert (gitár) és Kalmus Felicián (cselló)

 
19.30-20.30  Beszélgetés és szubjektív tárlatvezetés a Nemzet Színészeivel  

Vendégeink: MOLNÁR PIROSKA és BODROGI GYULA

 
20.30-21.30 A Nemzet Színészeinek megőrzői: a filmek – Vetítés és beszélgetés a magyar film legendás alkotásairól. Vendégünk: RÉZ ANDRÁS, filmesztéta

A programmal párhuzamosan: kis kerti gitárzene - SZABÓ ATTILA, az OSZMI igazgatóhelyettese

 

19.00-22.00 Színészügynökség NIZSAI DÁNIEL, a Kolibri Színház színészének vezetésével

Nyílt próba mindenkinek, aki kipróbálná, milyen is a színész-lét.

21.45 Tombolasorsolás (színházjegyeket sorsolunk ki az évad legnépszerűbb előadásaira)

 

22.00-22.30  TÉREY JÁNOS részleteket olvas fel A Legkisebb Jégkorszak című művéből.

 
22.30-23.00 Szubjektív tárlatvezetés A Nemzet Színészei kiállításban

Közreműködik: LOVAS ROZI, a Radnóti Színház színésznője

 

23.00–24.00 „Asszonykám adj egy kis kimenőt…” – összeállítás a Nemzet Színészeinek kedvenc dalaiból, jelmezbemutatóval összekötve

Közreműködnek: A Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves zenés színész hallgatói

 

00.15 Szubjektív tárlatvezetés A Nemzet Színészei-kiállításban meglepetésvendéggel

 

01.00 Tombolasorsolás (színházjegyeket sorsolunk ki az évad legnépszerűbb előadásaira)

 

01.15 Kis éji zene a kertben – Közreműködnek: FEHÉRVÁRY LILLA és a Szigeti Veszedelem, CZVIKKER LILLA és HUNYADI MÁTÉ (SZFE II. éves színész hallgatói)

 
 

Azok közt, akik a Bajor Gizi Színészmúzeumban vásárolják meg karszalagjukat a Múzeumok Éjszakájára, amúzeumshop kínálatából összeállított ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

 

 

süti beállítások módosítása