Városi és szociális terek a színpadon - V4 konferencia a Jurányiban

Angol nyelvű szakmai fórumot és kerekasztal-beszélgetést szervez az OSZMI a PACE.V4 program keretében.

 

A PACE.V4 (Performing Arts Central Europe Visegrad Countries Focus) keretprogram utazókonferenciájának első, budapesti állomásán az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kerekasztal-beszélgetést szervez, melynek középpontjában a serdülőket megszólító előadásokban a városi (és) szociális terek színpadi megjelenítése áll.

 

A beszélgetésen gondolatindító felvezetőket tartanak majd olyan színházi szakemberek, akik vagy gyakorlati oldalról, vagy elméleti megközelítésben ismerői a témának. Takács Ágnes színháztörténész felvezető előadását követően prezentációt tart Mattyasovszky Zsolnay Bálint a Koma Bázis Blokkoló programjáról, Pass Andrea az Újvilág című előadásról, Nánay Fanni a térspecifikus színházról, Boross Martin pedig a Stereo Akt Promenádjáról beszél majd.

 

meghivo PACE konferencia V4jav

 

A kerekasztal-beszélgetés angol nyelven zajlik majd, a szerevzőknek tolmácsolást nem áll módjukban biztosítani. A terem kis mérete miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet 2016.06.03. 22:00 óráig lehet megtenni az oszmi57@gmail.com címen.

 

A Színház, város, mobilitás, infrastruktúra a V4 országokban című formabontó utazókonferencia résztvevői 2016. június 4-15. között a tömegközlekedés eszközeit használva, a négy ország több települését járják be, feltérképezve a városszerkezet, a helyi és helyközi közlekedési infrastruktúra és a kulturális intézmények, elsősorban a színházak közti bonyolult kapcsolatrendszert.

 

A Budapestről induló konferencia állomásai között szerepel Budapest, Tatabánya, Nagytapolcsány, Zsolna, Olomouc, Ostrava, Katowice, Krakkó, ahol a résztvevők találkoznak a helyi színházi intézmények munkatársaival, a városvezetés képviselőivel és egyéb szakemberekkel, minden helyszínen egy sajátos, a városra jellemző problémakört vizsgálva meg. Az utazókonferencia során több workshopban való részvételre nyílik lehetőség, a hangsúly a közös gondolkodáson és a csapatmunkán lesz.

 

Staging the City and Social Spaces of Young Audiences
szakmai fórum és kerekasztal-beszélgetés

 

Időpont: 2016. június 6. 19:00-21:00

Helyszín: Jurányi Ház kamaraterem

(1027 Budapest, Jurányi utca 1.)

 

süti beállítások módosítása