Radnay, Hirtling és Sághy kapta a legjobb színészeknek járó díjat Székesfehérváron

Az elmúlt négy év kemény munkája van a Vörösmarty Színház 2015/16-os évadának sikerei mögött, amelyet jól jelez, hogy rekordszámú, 16 ezernél több bérletet értékesítettek - mondta Szikora János igazgató a székesfehérvári teátrum szombati, évadzáró társulati ülésén.

 

Szikora János szerint a most zárult évad számai önmagukért beszélnek. A 452 előadásra összesen 107 328 jegyet adtak el, miközben 16 742 bérletesük volt. Az utóbbit kiemelkedőnek nevezte, hiszen négy évvel ezelőtt, amikor átvette a színházat, 6500-nál tartottak. Úgy vélte, a tízezres növekedés a négy év szisztematikus munkájának a gyümölcse.

 

 evadzaro

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

Az igazgató rámutatott, hogy a Vörösmarty Színház nem a sikerhez vezető könnyű utat választotta. Lear királyt, Hamletet, Dosztojevszkij műveket előadva a nehezebb úton indultak el, de ilyen áron is sikerült eredményeket elérniük és közben nem adták fel "a művészi értékekbe vetett hitet és bizalmat". Mint mondta, kényesen vigyáznak arra az egyensúlyra, ami az igényes szórakoztatás és a művészetileg, irodalmilag értékes, komoly produkciók között van.


Szikora János hangsúlyozta, hogy a székesfehérvári társulat az ország egyik legerősebbje, ahol nincsenek klikkek vagy "nemzedéki ellentétek", csak társulat van. Hozzátette, ebben a színházban van az ország legerősebb rendezői magja is olyan karizmatikus rendezőkkel, mint Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba vagy jómaga.

 


A társulati ülés végén átadták a Vörösmarty-gyűrűket: a társulat az évad legjobb színészének Sághy Tamást, míg az évad legjobb színésznőjének Radnay Csillát választotta. A színház vezetése az Évad színésze díjat Hirtling Istvánnak ítélte oda, míg az Évad dolgozója Láposi Réka művészeti főtitkár lett.

 

Az évadzárón elköszöntek Radnay Csillától és László Zsolttól, illetve köszöntötték a két új tagot, Kiss Diána Magdolnát és Varga Lilit.  Június 4-étől elindult a színház megújult honlapja, amely új dizájnnal, több új funkcióval (mobilapplikáció, virtuális séta, online jegyvásárlás), kibővült tartalommal működik ezután.

 

MTI, Vörösmarty Színház

süti beállítások módosítása