Kezdődik a Budapesti Nyári Fesztivál!

A Nemzeti Filharmonikusok és Yuja Wang zongoraművész koncertjével ma este 8 órakor veszi kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál augusztus végéig tartó programsorozata a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Városmajorban vasárnap tartanak nyárindító családi napot gyerekprogramokkal, este Kiscsillag akusztikus koncerttel, amelyre egész nap várják a látogatókat. A Margitszigeten ezen az estén Stacey Kent amerikai jazzdíva ad koncertet kvartettjével.

 

Június 10-én az ország egyik legnevesebb komolyzenei együttese, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad koncertet Romantikus klasszikusok címmel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Kocsis Zoltán, Kossuth-díjas karmester vezényletével. Műsoron Ravel: G-dúr zongoraverseny, Gershwin: Kék rapszódia és Dvorák: IX. (Újvilág-)szimfóniája szerepel. A koncert sztárvendége a rendkívüli technikai tudásáról ismert Yuja Wang kínai zongoravirtuóz, aki nemcsak előadásmódjának korát meghazudtoló érettségével nyűgözi le a közönséget világszerte, hanem extravagáns megjelenésével és egyéni stílusával is.

 

msziget img

 

A koncertre – csak úgy, mint a Budapesti Nyári Fesztivál összes margitszigeti előadására – érdemes a MAHART színházi hajójárattal érkezni, hogy még teljesebb legyen az élmény. A BKK ebben az évben is sűríti járatait a 26-os busz vonalán. A szervező Szabad Tér Színház felhívja az autóval érkező vendégek figyelmét, hogy parkolóhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a Margitszigeten, a kijutásnál pedig hosszú várakozásra lehet számítani.

 

A romantika jegyében megrendezésre kerülő Nyári Fesztivál idén is 12 héten át várja a művészetek kedvelőit, több mint száz programból álló, gazdag programkínálatával. Új opera, színházi és musical bemutatók kerülnek színre, lesz három tenor operagála, szimfonikus filmzenekoncert, érkezik a gitár világsztárja: Stanley Jordan, a londoni Globe színház és a Monte-Carlo Balett, valamint újra lesz éjszakai show, idén világhírű illuzionistákkal. Az élményt és a művészi színvonalat olyan kiváló hazai és külföldi művészek garantálják, mint Rost Andrea, Miklósa Erika, Kálmándy Mihály, Giuseppe Filianoti, Martin Mühle, Sébastien Guéze, James Valenti és Marc Heller.

 

Június 12-én családi nappal nyit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Buda közkedvelt, fedett nézőterű nyári színházában délelőtt a Mese a Rézhegyen túlról című gyerekelőadással veszi kezdetét az augusztus végéig tartó színházi szezon. Napközben a színház parkjában és a Garden Színház-Kert-Bisztróban ügyességi játékok, interaktív foglalkozások, tudományos kalandpark, légvár csúszda, kosaras körhinta, vattacukor, arcfestés és zumba várja a családokat. Este 7 órától a Kiscsillag ad akusztikus koncertet Menetszél címmel a Városmajorban, ahol a következő héten a Színházi Szemle programsorozattal folytatódik a nyári program.

 

Bővebb információ, színházi hajójárat menetrend, online jegyvásárlás és esőnap információk: www.szabadter.hu.

 

süti beállítások módosítása