Fesztiválokkal indítja a nyarat a Feledi Project

A belgrádi fellépések után a Magyar Táncfesztiválon játssza Rekviem c. előadását, augusztusban pedig újra bemutatja Prozódia c. művét a Feledi Project.


Június 3-4. Belgrádban a XX. Festival of Choreographic Miniatures eseményre kapott meghívást Feledi János. A fesztiválprogramba a Breathing Together című duettet választották be Horváth Zita és Feledi János előadásában. A belgrádi Nemzeti Színházban megrendezett  fesztiválon Magyarország mellett Szlovéniából, Szerbiából, Ausztriából, Izraelből és Olaszországból érkeztek fellépők.

 

breathing together photo yi chun wu

Breathing Together (fotó: Yi Chun Wu)

 

Június 22-én Rekviem című darabjukkal lépnek színpadra a XII. Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban. A januárban Budapesten bemutatott előadás érdekessége, hogy a zenét magyar származású Hollywoodi zeneszerző, Balázs Ádám komponálta, aki először készített hazai társulatnak táncelőadáshoz zeneművet. Több amerikai és hazai HBO filmnek és sorozatnak szerezte a zenéjét. Hősök Útja című munkáját 2006-ban a Carnegie Hallban is bemutatták New Yorkban.


A tavalyi Táncbazár programsorozatot szervező Nemzeti Táncszínház idén is műsorára tűzi a Prozódia c előadást. Augusztus 8-án láthatja a közönség a Várkert Bazár szabadtéri színpadá a Kodály Zoltán zenei világa inspirálta előadást, melyet a Trio a lá Kodály izgalmas, modern élőzenei közreműködésével játssza majd a Feledi Project.

 

 

süti beállítások módosítása