Kovács Edit viselheti a Gálfy Gyűrűt

Több mint 370 előadással és 117 105 nézővel zárta a 2015/2016-os évadot a Békéscsabai Jókai Színház - mondta Seregi Zoltán igazgató pénteken, a társulat nyilvános évadzáró ülésén. Az előadások átlagos látogatottsága kilencven százalékos volt.

 

Az évad során több mint 13 ezer bérletet adtak el, a következő szezonra már jelenleg ennek a 90 százalékát teljesítették. A tavalyi évadban 12 ezer bérletet értékesítettek, az összesen 330 előadást 88 ezer fizető néző tekintette meg. Seregi Zoltán elmondta: tavaly június óta öt fesztiválmeghívást kapott a teátrum, amely az idei POSZT-on két előadással képviselteti magát. Az igazgató ars poeticaként megvallotta, véleménye szerint a színház közszolgálat, egy vidéki teátrumnak pedig népszínháznak kell lennie.

 

 2016 Foto Ignacz Bence IMG 3393 

Fotó: Ignácz Bence

 

A pénteki évadzáró közönségtalálkozón több díjat is átadtak a színészeknek és a háttérszakmák képviselőinek. Mind a legjobb háttérmunkáért, mind az évad színésze díjért százezer forint pénzjutalmat oszt ki a színház. Mező Éva jelmeztervező, öltöztető nyerte a legjobb háttérmunkáért járó díjat, az évad fiatal tehetsége Gulyás Attila lett. Az évad színésze érett színművész kategóriában Komáromi Anett; tapasztalt színművész kategóriában Kovács Edit lett.


A beol.hu hírportál által meghirdetett legjobb színész díjat a közönség szavazata alapján Tatár Bianka vehette át. A behir.hu hírportál által meghirdetett évad legjobb darabja címet a közönség szavazata alapján a Légy jó mindhalálig musical érdemelte ki.

 

Kovacs Edit es Bartus Gyula

Kovács Edit és Bartus Gyula (fotó: Ignácz Bence)

 

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy Gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet. Idén a Felkai Eszter színművész, Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere, valamint Busa Réka, Niedzielsky Katalin és Balogh Tibor színikritikusok alkotta zsűri az elismerést Kovács Editnek ítélte. A művésznő a 2012/2013-as évadban nyújtott teljesítményéért már elnyerte egyszer a Gálfy-gyűrű díjat. Idén a darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Szűz és a Szörny című tragikomédiában Karcsi néni, a Jóccakát anyában Thelma Cates, valamint a Bánk bánban Gertrudis királyné megformálásáért vehette át az arany ékszert..

 

MTI, Békéscsabai Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása