Bodrogi Gyula: "A színészet egy különös szakma"

A nemzet színészét a life.hu kérdezte.

 

A life.hu cikkéből:

 

"Jelenleg a József Attila Színházban a Mici néni két élete című darabban játszottam, és nagyon élveztem minden percét. A pályámat ebben a színházban kezdtem, és a 24 évből, amit benne töltöttem, nehezen tudnék kedvenc darabot, szerepet választani. A legkedvesebbek talán a Kaktusz virága, a Szókimondó asszonyság, a Kaviár és lencse voltak, de sorolhatnám még tovább is, hiszen ez az életem. Igaz, van olyan szerep is, amit nem szeret egy színész, de azt hamar elfelejti. A József Attila Színházban sok szép élményem volt, hiszen ott kezdődött a pályám" - emlékezett Bodrogi Gyula.

 

bodrogi

 Fotó: szegedma.hu


A színész a következő évadról szólva elmondta, egyelőre az biztos, hogy a Nemzeti Színházban lesz egy 56-os színdarab, abban kapott szerepet, emellett több futó előadásban is játszik ott.

 

Bodrogi Gyula reméli, a nyárba minden belefér majd: pihenés, nyaralás, vadászat. "De lesznek fellépések is különböző városokban, például Gödöllőn a Dzsungel könyvében játszom majd a kígyót. Néhány nap múlva pedig Kazanyba utazom vendégfellépésre - igaz, jobban szeretem, ha itthon vannak az előadások. Van, aki utazós típus, van, akinek mindegy, hová, csak utazzon, ezzel szemben nekem mindenütt jó, de legjobb itthon. A nyaralást pedig majd aktuálisan kitaláljuk" - mesélte a Kossuth-díjas színész.

 

Arra a kérdésre, hogy 11 és 14 éves unokái nem gondolkodnak-e a színészi pályában, Bodrogi Gyula így felelt: "Egyelőre nem! A színészet egy különös szakma. Van olyan kollégám, aki elvégezte a Műszaki Egyetemet, építészmérnök lett, és elment segédszínésznek. A színészet furcsa dolog, van, aki pici kora óta színész akart lenni, és az lett, van, akinek ez nem sikerült. Ez a hivatás bármikor elkezdődhet, van, aki 20 vagy 30 évesen kezdi el, mert a színészet kiválasztja, ha pedig nem választja ki, akkor hiába erőlködik, nem sikerül neki."

 

Forrás: life.hu

 

 

süti beállítások módosítása