Többlettél - Interaktív művészeti napot tartanak Győrben

Többlettél címmel interaktív művészeti napot tartanak június 19-én Győrben a Dunacenterben, a 12. Magyar Táncfesztivál kísérőrendezvényeként.

 

Hosszú Judit, a Többlettél művészeti nap projektvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában elmondta: az esemény vendége lesz Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes, a nap folyamán Bogi is a színpadra lép, zárásként pedig a MásKépMás című kortárs táncelőadás premierjét láthatják az érdeklődők Katona Zoltán koreográfus rendezésében.

 

 tobblettel


Hosszú Judit felhívta a figyelmet arra, hogy a projekthez művészeti témában pályázatot is kiírtak öt kategóriában, amelyre több mint 100 pályamű érkezett, a legnépszerűbb kategória a képalkotás volt. Az eseményen a legjobb művekből kiállítást is rendeznek. A Magyar Kultúra Kiadó támogatásával pedig a legjobb pályaművekből kiadvány jelenik meg, amelyből felolvasnak az eseményen - tette hozzá a projektvezető.


Felidézte, hogy az interaktív művészeti nap ötletét egy különleges vacsora adta, amelyet azért rendeztek, hogy látók átélhessék a gyengénlátók mindennapjait. "Ez az élmény inspirációt adott nekem és Katona Zoltánnak, hogy létrehozzunk egy kortárs táncelőadást a másságról, arról a többletről, amely a hiányban van" - hangsúlyozta a projektvezető.

 

(MTI)

 

süti beállítások módosítása