Zrínyi-musical és Szulák Andrea is várja nézőit az Agria Nyári Játékokon

Harmincnyolc előadást, köztük 16 gyermekeknek szóló produkciót láthat majd a közönség június 11. és augusztus 18. között Egerben az Agria Nyári Játékok keretében.

 

Kelemen Csaba, az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvénysorozatot beharangozó csütörtöki egri sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egriek körében végzett felmérésük szerint elsősorban operetteket és musicaleket látnának szívesen az Agria Nyári Játékokon. Ezeknek a műfajoknak pedig ideális helyszínt biztosít a Líceum barokk udvara.


Itt ad koncertet szombaton, a nyitónapon a Budapest Jazz Orchestra Szulák Andrea és Mark Blake közreműködésével. Szintén a Líceumban lesz látható július 12-én A víg özvegy, július 16-án az Egy darabot a szívemből című musical, július 24-én pedig az Omega-musical, a Gyöngyhajú lány balladája.

 

Augusztus 10-én a Grease című musicalt mutatja be a Bánfalvy Stúdió, 13-án Illés-Fonográf-emlékkoncertet tartanak az FG-4 zenekarral és Bródy János közreműködésével, a kubai Habana Social Club pedig 16-án ad koncertet. Idén is színpadra állítják az Egri csillagok című musicalt: a produkciónak augusztus 5-én és 6-án az egri vár ad otthont.

 

agria nyari jatekok eger

 

Kelemen Csaba kiemelte, hogy minden évben az elmúlt évad legjobb operettjeiből és musicaljeiből szeretnének válogatni. Ennek szellemében lesz látható az Agria Nyári Játékok záróakkordjaként augusztus 18-án a Békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo grófja című musicalje. Az ügyvezető hozzátette, hogy az operett és musical mellett más műfajok is megjelennek a programban: lesz vígjáték, bohózat, táncprodukció és gyermekszínházi előadás is. A gyermek- és kamaraszínházi előadások helyszíne a Dobó István Gimnázium belső udvara lesz.


Az Agria Nyári Játékok keretében több vendégjátékot is tartanak. Ezek közül Kelemen Csaba kiemelte a Zrínyi 1566 című musicalt, amelyből - Zrínyi Miklós szigetvári kirohanásának 450. évfordulójára emlékezve - négy előadást tartanak a szigetvári várban. Október 30-án pedig Kassán, II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából a hadvezér életét feldolgozó Fejedelem című darabot mutatják be.


Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Agria Nyári Játékok rendezvénysorozata üdítő, könnyű, de tartalmas kikapcsolódást ígérő színfoltja a város nyári kínálatának. Megjegyezte: az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja az Egri csillagok két várbéli előadását.


Az MTI kérdésére Kelemen Csaba elmondta: tavaly a játékoknak rekordszámú, összesen 13 ezer 800 fizető nézője volt. Az elmúlt évben 66 millió forintból valósultak meg a produkciók, idén mintegy 70 millió forintos költségvetéssel számolnak a szervezők.

 

(MTI)

 

 

süti beállítások módosítása