Jöttek, énekeltek, mindent vittek – 11 Tony-díjat nyert a Hamilton musical

A Tony-díjátadók történetében rekord ugyan nem született, Lin-Manuel Miranda musicalje azonban így is 11 díjat nyert a vasárnap esti gálán.

Sokan arra számítottak, hogy a Hamilton lesz minden idők legtöbb díjjal jutalmazott előadása, de végül a ceremónián “csak” 11 trófát kapott a Broadway-produkció. A rekordot egyébként még mindig a Producerek tartja, a zenés darab még 2001-ben nyert 12 trófeát. Pár évvel később a Billy Elliot 15 jelöléssel szintén rekodernek számított, de ezt a csúcsot idén megdöntötte a Hamilton 16 nominálással.

 

510507908

 

A Broadway legnagyobb ünnepét beárnyékolta az orlandói melegbárban vasárnap hajnalban elkövetett, 50 halálos áldozatot és 53 sebesültet követelő merénylet, melyről a műsorvezető James Corden is megemlékezett.

 

A Hamilton producere, Jeffrey Seller Barbra Streisandtól vette át a Legjobb Musicalnek járó díjat, beszédében kifejtette, hogy álmodozókkal körülvéve lépett színpadra. Utalva a vasárnapi tragédiára azt is hozzátette, hogy szerencsésnek érezhetik magukat, mert életben vannak.

 

 

Lin-Manuel Miranda a show írója és főszereplője szintén kapott elismerést, a Legjobb Eredeti Zenéért járó díj átvételekor hangsúlyozta, hogy olyan világban élünk, ahol a félelem és a gyűlölet egyre erősebb.

 

“Csak abban bízhatunk, hogy a szeretet és remény mindent túlszárnyal” – mondta, majd feleségének mondott köszönetet és végül annyit fűzött hozzá: “And love is love is love is love is love is love is love is love."

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása