1,3 millió dollárral támogatja az amerikai iskolákat Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber világhírű brit musicalszerző 1,3 millió dollárral (360 millió forint) támogatja az amerikai iskolákban folyó színházi-zenei képzéseket.


"Attól tartok, hogy, ami az Egyesült Államokban történik, az Nagy-Britanniát sem kerüli el. Úgy tűnik, hogy senki sem érti meg igazán ezeknek az országoknak az államkincstáraiban, hogy minden egyes penny, amelyet a művészetekbe fektetünk, megtérül valamilyen formában, véleményen szerint ötszörösen" - fogalmazott a zeneszerző a Tony-díjak vasárnap esti átadóján, amelyen a School of Rock című szerzeménye a legjobb musicalnek járó elismerésért szállt harcba.

 

webber

Fotó: Christian Charisius/EPA 

 

A három évre szóló adományt az Amerikai Színházi Csoport (The American Theatre Wing) kezeli, és a pénzből egyebek között hangszereket és eszközöket vásárolnak az iskolák színházi programjai számára, valamint nyári tanulmányok, tanítás utáni képzések és egyetemi ösztöndíjak finanszírozására fordítják.

 

A zenei képzés "jelentősen hozzájárul a gyermekek jólétéhez, és segíti az egyéb tudományágakban való elmélyülésüket" - mondta Lloyd Webber. Hozzátette: "Ha hozzám hasonlóan olyan szerencsés az ember, hogy meg is tud élni abból, amit igazán szeret csinálni, akkor azt gondolom, hogy rendkívül fontos, hogy megpróbálja ezt meghálálni azzal, hogy másoknak is segít".

 

Az amerikai iskoláknak szánt 1,3 millió dolláros adomány Lloyd Webber Nagy-Britanniában már működő zenenépszerűsítő programjának kiterjesztése.

 

eduline.hu

 

 

 

 

süti beállítások módosítása