Grease, Mágnás Miska, Omega musical is szerepel az Agria Nyári Játékok műsorán

Az Agria Nyári Játékok 2016-ban Országos Operett és Musical Fesztivállal is várja a közönséget.

A június 24-i Beatles emlékek ősbemutatót követően pedig a Máté Péter musical, egy Operett-Musical Gála, a Grease, az Omega musical, a Mágnás Miska, A víg özvegy, a Monte Cristo grófja, valamint a Denevér című nagyoperett is műsoron lesz.

 

Az Agria Nyári Játékok programjában még gyerek előadások és többek között Illés-Fonográf emlékkoncert, sőt kubai zenei koncert is szerepel. A Várban életre kel majd újra az Egri csillagok története is.

 

grease 1

 

A Grease-ről:

 

Augusztus 10-én érkezik Egerbe a Grease, Vastag Csaba és Görgényi Fruzsina főszereplésével. A Bánfalvy Stúdió előadását Szurdi Miklós rendezte.
A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft High gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapult. A produkciót eredetileg 1971-ben mutatták be Chicago-ban, a Kingston Mines Theater-ben, majd eljutott New York városába is.

 

Az első változatot Guy Barille rendezte, az akkori elvárások szerint egy lebutítottabb szövegkönyvből. Az új változat már Tom Moore rendezésében debütált 1972-ben az Off-Broadwayn, majd onnan átkerült a Broadwayre. A musicalből két későbbi Broadway előadás, három londoni és számos professzionális és/vagy amatőr változat született világszerte, a filmes adaptáció Olivia Newton-Johnnal és John Travoltával a mai napig a egyik legkedveltebb zenés mozi.

 

egricsillagok 2192

 

Zenés történelem:

 

Moravetz Levente rendezésében az Egri csillagok című musicalt is bemutatják augusztus 5-én az Agria Nyári Játékokon. Várkonyi Mátyás és Béres Attila zenés produkciójában rávilágítanak arra, hogy 1569-ben Dobó Istvánt Miksa császár parancsára felségárulás gyanújával letartóztatták. Bizonyítékot nem találtak ellene, mégis, nagybetegen is börtönben tartották, s szabadulásának feltételeként  hűségnyilatkozat aláírását szabták. Dobó erre sokáig nem volt hajlandó, joggal gondolta: egész élete szolgált hűségnyilatkozatul. E történelmi tény nyomán íródott a musical keretjátéka: a rab Dobó, s az őt meglátogató Bornemissza Gergely  visszaemlékezik élete fordulópontjaira, s a magyar történelem egyik legemlékezetesebb diadalára…...

 

A programokról, előadásokról itt találnak bővebb információt.

 

 

süti beállítások módosítása