A történet „tud” valamit - A dzsungel könyve a Barlangszínházba érkezik

Pataki András rendezésében, mások mellett Papp Attila, Mikó István és Ács Tamás főszereplésével érkezik A dzsungel könyve június 24-én a Fertőrákosi Barlangszínházba.

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:

 

Kipling meséje Maugliról, a farkasok közt nevelkedett embergyerekről valószínűleg minden gyerek kedvence, mint ahogy a felnőttek is szeretik – s nem csak a Geszti–Dés szerzőpáros jegyezte dalokért. Ahogy minden mesében, ebben is szétszálazhatatlanul ott rejtőzik a tudás a születésről és a halálról, a magányba taszítottság és a közösségben való feloldódás élményéről, de befogadható a történet a nevelődési regények mintájára is: hogyan válunk kiszolgáltatott gyermekből tudatos léttel bíró, „meglett” emberré.

 

S persze szól a törvény és a rend megtartó erejéről, a szabadság felszabadító érzéséről, s újragondolható általa a civilizáció megrontó vagy áldott működése, a rousseau-i értelemben vett „természet embere” és a „civilizáció embere” közt feszülő ellentmondás is.

 

a dzsungel konyve cover c lf

 

A Soproni Petőfi Színház előadása a jövőbe vetíti ki Maugli világát: hősei a színház fákkal és bozóttal benőtt romjai közt jelennek meg, s a játék ebben a keretben értelmezi újra büszke civilizációnk esélyeit. Lehetünk-e még otthon a világban, vagy az ember sorsa az örök kívülálló számkivetettsége?

 

Kultikus darab született:

 

A musical szövegét Békés Pál, a dalszövegeket Geszti Péter írta, a zenéket Dés László szerezte. A dzsungel könyvét 1996-ban mutatta be a Pesti Színház, Hegedűs D. Géza rendezésében. 1996-ban elnyerte a Színházi Kritikusok Díját, mint az év zenés darabja.


A Pesti Színházban azóta is műsoron szerepel, az ország szinte minden szegletében bemutatták az elmúlt két évtizedben...

süti beállítások módosítása