Így ért véget a 16. POSZT - Itt a gála-tárlat

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kecskeméti színház Macska a forró bádogtetőn című produkciója lett a legjobb előadás a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozón, amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten adták át. Az estről képekben tudósítunk.

 

A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt darabhoz két további elismerés kapcsolódik: a legjobb női főszereplő díját Trokán Nóra kapta.


A MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület a legjobb női szereplő díját Csombor Teréznek ítélte oda, ugyanezen előadásban nyújtott alakításáért.

 

A legjobb rendezésért járó elismerést a Forte Társulat/Trafó A te országod című előadásáért Horváth Csaba kapta - ismertették.

 

A szakmai zsűri a legjobb férfi főszereplő díjával László Zsoltot tüntette ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház Lear király című darabjában nyújtott alakításáért, a darab díszlettervezőjének, Menczel Róbertnek ítélték oda a legjobb díszletért járó elismerést.

 

Szatory Dávidot a MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület által a legjobb férfi szereplőnek odaítélt díjjal tüntették ki ugyancsak a Lear királyban nyújtott teljesítményéért - emelték ki a szervezők.
    

Legjobb női mellékszereplőnek Danis Lídiát választotta a zsűri, aki a tatabányai Jászai Mari Színház Tartuffe című előadásában lépett színre, ugyancsak e darab dramaturgja, Szikszai Rémusz lett a legjobb dramaturg.
    

A budapesti Katona József Színház Az olaszliszkai című produkciójában szereplő Tasnádi Bence kapta a legjobb férfi mellékszereplő díját.
    

A legjobb jelmezért járó elismerést a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabjáért Adriana Grand kapta. A POSZT különdíjával a Budaörsi Latinovits Színház társulatát tüntették ki A Liliomfi című előadásért. A legjobb 30 év alatti színész és színésznőnek járó különdíjat is a Fidelio felajánlásában az ebben a darabban szereplő színészek kapták. 
    

A közönségzsűri a Pécsi Harmadik Színház Piszkavas című produkcióját találta idén a legjobbnak. A darabban szereplő Füsti Molnár Éva kapta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díjat.
    

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díjával a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának tagját, Horváth László Attilát jutalmazták a Túl zajos magány című előadásban nyújtott alakításáért - összegezték a színházi találkozó szervezői.
    

Az idei POSZT versenyprogramjában 16 előadás szerepelt, amelyeket Kiss B. Atilla operaénekes és Sólyom András filmrendező válogatott. A találkozó keretében - a versenyprogrammal párhuzamosan - idén először rendezték meg A POSZT bemutatja elnevezésű sorozatot, amelynek keretében 9 produkciót láthatott a Kodály Központban a közönség, míg a korábbi off-programsorozatból kialakított POSZT Fesztivál több mint 100 programmal a Zsolnay Kulturális Negyedben várta a közönséget.

 

A gáláról képekben:

1 

1.

2 

2. Szente Vajk, a műsorvezető

3 

3. Piros Ildikó, a díszvendég

4

4.

7

5. Danis Lídia és Garaczi László

6

6.

9 

7. Füsti Molnár Éva

5 

8. Várhegyi András, a Fidelio főszerkesztője és Szente Vajk

 10 

9. Vecsei H. Miklós, Kovács Adrián, ifj. Vidnyánszky Attila, Dóra Béla, Gyöngyösi Zoltán, Szabó Sebestyén László, Böröndi Bence

8

10. Almási Éva és Balázsovits Edit

11

11. Vasvári Emese, Boros Kinga, Rácz Tibor, Hegedűs D. Géza

12

12. Boros Kinga, Csombor Teréz, Rácz Tibor, Vasvári Emese, Szatory Dávid, Hegedűs D. Géza

15

13. Trokán Nóra

14

14. Tasnádi Bence, Kiss Mari, Czajlik József

19

15. Nagy Viktor, Trokán Nóra, Zsótér Sándor, Bognár Gyöngyvér, Csombor Teréz és Piros Ildikó

16 

16. László Zsolt

13 

17.  Bacskó Tünde, Füsti Molnár Éva, László Csaba, Tatai Gergő és a közönség zsűri tagja, Sors Tamás paralimpikon

17 

18. Horváth Csaba, Almási Éva

18 

19. Nagy Viktor, Trokán Nóra, Zsótér Sándor, Bognár Gyöngyvér, Csombor Teréz 

2320. Balázsovits Edit

21

21. Piros Ildikó

20

22. Rázga Miklós és Magyar Attila

22

23. dr. Hoppál Péter

24

24. Almási Éva

26

25. Szente Vajk

27

26. Kocsár Balázs

28

27. Csombor Teréz és Vasvári Emese

30

28. Gyöngyösi Zoltán, Böröndi Bence, Szabó Sebestyén László, Várhegyi András

33

29. Gábriel

posztte

30.

 

 További képeket itt talál.

 

 

Fotó: foto.szinhaz.hu / Tóth Berta, Nizsai Dániel

 

 

 

 

süti beállítások módosítása