Y.EAST - Cseh-magyar színházi és zenei fesztivál Zsámbékon

10 színházi előadás Csehországból, Erdélyből és Magyarországról, öt koncert, szabadtéri mozi, workshopok - többek között ezeket a programokat kínálja a Zsámbéki Rakétabázison első alkalommal megvalósuló Y.EAST fesztivál.

A cseh-magyar színházi és zenei találkozót június 30. és július 3. között rendezik meg az egykori katonai bázison.

    

A helyszín sokéves története során első alkalommal lesz módjuk a látogatóknak ott tölteni az éjszakát is - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.


yeast

    

A fesztivál a négynapos belépők és a napijegyek mellett lehetőséget kínál sátorozásra is. 
    

A színházi program szervezői a fiatal színházi generáció alkotásait helyezik a középpontba. A fesztiválon Csehországból többek között a Szigorúan titkos, avagy durván erkölcstelen című projekt alkotói vesznek részt, akik tavaly a Katona József Színházban megrendezett Csekkold! fesztiválon mutatkoztak be. Az előadást nemcsak a közönség, hanem a kritika is jól fogadta. A csapat Mickey Mouse halott című, új szerzői projektje az álmok és rémálmok világába kalauzolja a nézőket. A Szentföld című, többszörösen díjazott előadás fekete humorral reflektál a vallási fanatizmus és a közel-keleti konfliktus témájára.
    

Erdélyből két vígjáték érkezik: a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió az ír Marie Jones Kövekkel a zsebében című darabjával, a csíkszeredai Csíki Játékszín pedig az Isteni színjáték, avagy című szerzői előadással.
    

A fesztiválon további hat vendégelőadásra, illetve cseh és magyar zenekarok koncertjeire, filmvetítésekre és egyéb kísérő programokra is várják a közönséget.
    

A rendezvényről bővebb információ a www.yeast.hu oldalon található.

süti beállítások módosítása