“Életem és vérem a Bartóké” - Hivatalba lép Őze Áron

A jövő hónaptól új igazgató irányításával működik tovább a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Az új vezetőt, Őze Áront a Dunaújvárosi Hírlap kérdezte. Lapszemle.

A kérdésre, miért pályázott a teátrum vezetésére, Őze Áron elmondta: “Előtte öt évig igazgathattam a Pesti Magyar Színházat. Egy megkeresés után adtam be a pályázatomat a Bartók vezetésére. Sok beszélgetés előzte meg, tettem fel kérdéseket. Szakmai berkekben abszolút tudtuk, hogy a Bartók elindult egy elég komoly "kőszínházi" irány felé, ami tudom, hogy egy nagyon kemény munka eredménye. A válaszokat megkaptam, amit nem dolgom kommunikálni és kommentálni sem. A beszélgetés végén az is elhangzott, hogy ha nem ön, akkor valaki más. Mutasson nekem bárki egy embert, aki ezt nem egy lehetőségként éli meg! Ezt én egy nagy felelősségnek tartom. Összeraktam egy csapatot. Ennek tagja Sipos Imre, a volt menedzserigazgatóm a Pesti Magyar Színházban. Szükség volt egy, az adott területet lokálisan jól ismerő kollégára, Csadi Zoltánt választottam. Hármunk munkájából született egy olyan pályázat, ami már szakmailag letehető az asztalra”.

 

ozearon

 

A felvetésre, miszerint nem volt felhőtlen a fogadtatása, úgy reagált: “Lezajlott az ilyenkor szokásos szakmai csetepaté. (…) Mindenki megnyugodott, minden elsimult. Ami kívül folyik, az engem nem érdekel, engem a Bartók, illetve az itt dolgozók érdekelnek. Példáértékű átadás átvétel zajlik, egymást segítjük ott, ahol tudjuk”.

 

Annak kapcsán, lesz-e valamiféle kontinuitás a Magyar Színházzal, nemmel felelt.

 

“Egész más lesz. Engem kifejezetten érdekel, hogy ennek a városnak egy színháza van, és az a Bartók. 34 teátrum van a fővárosban. Mi ebből az őrültek házából jövünk. Ez nem egy fullkontakt K1-es mérkőzés, sokkal higgadtabban, nyugodtabban lehet dolgozni. Kifejezetten vonzó az a jó értelemben vett népszínházi irány, ami tervezendő. Meg kell tudni szólítani minden generációt. A tervezett négy nagytermi bemutatónkból egy mindig komoly színpadi mű lesz, de a másik három inkább a könnyedebb, vagy zenés műfajból lesz jelen. Izgalmas rendezőkkel és izgalmas vendégekkel is. A társulat is érdekes, mert most már végig néztünk szinte mindent, most már a szívem csücskei. Nagyon képességesnek tartom őket. Viszont ez nem egy társulat. Nincsenek meg a korosztályok. Vendégeket kell hívni a legfiatalabbak és az idősebbek közül. Semmit nem húzok át, amit az előző vezetés tervezett” – nyilatkozta Őze Áron, aki azt is hozzátette, ha a Bartókot vezeti, akkor “életem és vérem a Bartóké”.

 

A teljes interjút itt olvashatják.

süti beállítások módosítása