"Kialakítottam a saját játszóterem" - Bereczki Zoltán D. Tóth Krisztával utazott

Több mint három éve független, a színpadon és a magánéletben is. Mára megépítette a saját, önálló játszóterét és keményen dolgozik a szakmai 'imidzsváltásán'. D. Tóth Kriszta és Bereczki Zoltán a Centrál Színházba autóztak az Elviszlek Magammal legutóbbi epizódjában.


Hogyan lett egy anyukájával folytatott vita után dacból musicalszínész, milyen volt a részesének lenni a Rómeó és Júlia eufórikus sikerének, mi a színpadi függetlenség záloga, hogyan éli meg a prózai színházi szakma kritikáját – többek közt erről is mesélt Bereczki Zoltán D. Tóth Krisztának.

 

BereczkiElviszlek

 

Bereczki Zoli mára kilépett a musicalszínész skatulyából, és producerként is bizonyított, hiszen a Lepkegyűjtő és a Pillanatfelvétel is saját gyártású produkciók. Az imidzsváltás ugyan tudatos lépés volt, ám nem szeretné megtagadni a zenés színházban eltöltött éveket.


"Megvoltak a nagy pillanatok, lehetőségek számomra. Biztos, hogy lehetett volna még több évig csinálni, de a belső változás előbb éri az embert, mint ahogy ez kifelé feltűnik "– fogalmazott.


A színész felidézte azt is, hogyan került a zenés színház színpadára. "Nem készültem musicalszínésznek, a véletlenek játéka volt, hogy odakeveredtem, de nagyon fontos időszaka volt az életemnek. Én popzenész szerettem volna lenni, ennek az útját kellett volna felépítenem, végig járnom. Ehhez képest a zenés színház volt a könnyebb út."

 

 

 

És mint kiderült a sikeresebb is. A nagy musical szerepekkel, köztük az igazi áttörő sikert jelentő Rómeó és Júliával belekóstolhatott a „rocksztár” létbe is.
Bereczki Zoltán beszélt arról is, hogy a Rómeó és Júlia, illetve a „Lehetsz király” című dal sikere nagyon váratlanul érte. Visszagondolva úgy érzi, a Lévay musical sikerének egyik titka KERO dramaturgiai érzéke lehet.


"Nagyon sok szerethető előadás volt addig is az Operettszínházban, de maga a zenés műfaj nem volt még olyan népszerű, mint a Rómeó és Júlia után. Emlékszem, hogy 2004 januárjában bemutattuk a darabot, és márciusban már nem lehetett jegyet kapni az előadásra. A csilláron is lógtak. Pedig a próbafolyamat sem volt vérverejtékes, olyan, ami ezt a sikert előre vetítette volna" - mondta a színész.

 

bereczkipillanat


A zenés színházban elért sikerei ellenére, a színész úgy érzi, Puskás Tamás pontosan akkor kereste meg az Illatszertárral, amikor itt volt a váltás ideje. Azóta - ahogy fogalmazott- kialakította saját játszóterét, vagyis saját produkciókat jegyez, és producertársával közösen döntik el, mikor, mit mutatnak be és kivel dolgoznak.

 

Az Illatszertár és a Lepkegyűjtő sikere után, Bereczki Zoltánt most Pokorny Lia oldalán, a Pillanatfelvétel című darabban is láthatja a közönség.

 

süti beállítások módosítása