Csányi Sándor, Für Anikó és Kern András is fellép a Szerelmesek Fesztiválján

Szentgotthárd tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Szerelemesek Fesztiválja elnevezésű rendezvénysorozatot. A programok a reméltnél is nagyobb sikert arattak, így idén nem maradhat el a folytatás.

 

A második Szerelemesek Fesztiválja immáron hat napon keresztül, június 28. és július 3. között várja az érdeklődőket. A programok nem csak szerelmeseknek szólnak, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy a legősibb és legnépszerűbb múzsa, a szerelem hogyan jelenik meg zenében, színházban, versben, filmen, táncban, előadásban, beszélgetésben. Idén kifejezetten gyermekeknek szóló elemekkel is bővült a program-repertoár. 

 

 Szentgotthard

 

Június 28-án, kedden a Csak szex és más semmi c. magyar vígjáték vetítésével veszi kezdetét a fesztivál, ezt követően Csányi Sándorral és Schell Judittal találkozhatnak majd a Csákányi László Filmszínházban az érdeklődők.  Másnap, 29-én Csányi Sándor önálló estje keretében arra keresi a választ, hogy miért ne próbáljuk megérteni a nőket.


Június 30-án nyílik a Szentgotthárdi alkotók tárlata a Templomgalériában – természetesen a szerelem jegyében. Aznap este Kálloy Molnár Péter Pesti álom című koncertjét láthatják, hallhatják a fesztiválra érkezők, amelynek vendége Für Anikó lesz, Hrutka Róbert és zenekara kíséri majd őket.

 

 

Július 1-jén pénteken irodalmi délutánra várják az érdeklődőket, először Csuk Ferenc Álmok vermeiben – A női szépség c. kötetének darabjaiból válogatnak, majd Varga Richárd és Kelemen Zoltán a megzenésített versek világába kalauzolják a színházba látogatókat. Este Kern András Lövölde tér c. koncertjén Hernádi Judittal és Heilig Gáborral is találkozhatnak a Kolostorudvarban, ezt követően pedig a Canarro zenekar egy könnyed, nyár esti koncertre várja a fesztiválozókat a főtéren, a szökőkút mellett.


Július 2-án, szombaton délután ismét visszatérnek egy kicsit az irodalomhoz, a színház aulájában Dr. Fűzfa Balázs Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni kapcsolatáról beszél majd.

 

Idén több programmal várják a gyerekeket, délután a Gergely Theather előadásában A császár új ruhája c. mesejátékot tekinthetik meg a Kolostorudvarban. A délután folyamán itt lesz még Müller Péter Halhatatlan szerelem c. előadásával a színházban, este pedig ismét egy fergeteges hangulatú gálaműsorral készülnek a Várkertben. A házigazda ismét Hevesi Tamás lesz, a fellépők között itt lesz Caramel, Dér Heni és a Copacabana brazil show tánc, az estet pedig a Lobo Latino zárja.

 

SZEF


Július 3-án, vasárnap délután író-olvasó találkozóra érkezik Tóth Krisztina írónő, akivel Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház művésze beszélget majd. Délután Dolák-Saly Róbert gyermekkoncertjével várjuk a kicsiket a Barokk kertbe, utána pedig Jakupcsek Gabriella és vendégei – Bálint Éva, Fekete Linda, Trokán Péter és Jordán Tamás – beszélgetnek színházról, szerelemről. Este Péterfy Bori és a Love Band szórakoztatja majd a közönséget, ezt követően pedig egy látványos szabadtéri vízijátékkal zárják a fesztivált.

 

A rengeteg zenés, színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen a fő programelemeken túl – több helyszínen – vásár, filmfesztivál a Csákányi László Filmszínházban, szerelmes programok a St. Gotthard Spa & Wellness termálparkban, kézműves foglalkozások, játékok, lovaskocsikázás, fotózás illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a látogatókat.

 

A Szerelmesek Fesztiváljáról részletesebben tájékozódhatnak a www.szerelmesekfesztivalja.hu és a www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja oldalakon, illetve a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban (+36-94-553-044, titkarsag@szentgotthard.hu) is.

 

süti beállítások módosítása