Az arab éjszaka - Lelkesedés fogadta Kovalik Balázs új müncheni munkáját

A német kritikusok egyöntetű lelkesedéssel fogadták a magyar rendező legújabb munkáját.

 arab

 

A Hochsule für Musik und Theater München operaszakos master hallgatóinak vizsgaelőadása június 15-én Christian Jost kortárs német zeneszerző Az arab éjszaka című operájának premierje volt. Az egyfelvonásos Roland Schimmelpfenning azonos című, világhírű színműve alapján készült. Az előadást Eva Pons vezényelte, Kovalik Balázs rendezte, a díszletet és a jelmezeket Angelika Höckner tervezte.

 

arab1

 

Egbert Tholl, a Süddeutsche Zeitung kritikusa dicséri a Kovalik által felkészített hallgatókat, közülük is külön kiemeli Sarah Aristidou koloratúrszopránt, akitől a bemutatón mindenki el volt ragadtatva.

 

arab2

 

Robert Braunmüller, az Abendzeitung szakírója azt írja, hogy "egy háromtagozatos nagyvárosi színház sem tudná jobban színpadra állítani ezt az operát."

 

arab3

 

Kovalik Balázs hat éve él Münchenben, ahol jelenleg az August Everding Bayerische Theaterakademie / Hochschule für Musik und Theater München operaszakos mesterképzésének vezetője. Az arab éjszaka az ötödik olyan vizsga, melyet ő állított színpadra.

 

arab4

 

Az elmúlt években dolgozott többek között Berlinben, Lipcsében és Zágrábban. Tavaly nyáron a Művészetek Palotájában Wagner: A bolygó hollandi című operáját rendezte, legközelebbi munkája 2016 októberében a Turandot lipcsei premierje lesz.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása