Fesztbaum-est, krimi és vígjáték az Óbudai Nyár műsorán

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Június 27. és augusztus 7. között 23 estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, valamint színházi előadások közül válogathatnak az érdeklődők.

 

A Muzsika a kertben és a Színház a kertben sorozatoknak az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje ad otthont. A programot a szervezők idén is a műfaji sokszínűség jegyében állítottak össze. A kínálatban klasszikus zene, sanzon, swing, gitár- és harmonika koncert, zenés színház, krimikomédia és vígjáték is szerepel.

 

 obudai nyar 2016

 

A fellépő művészek, zenekarok a teljesség igénye nélkül: Balla Eszter, Cserna Antal, Debreczeny Csaba, Drahos Béla, Fesztbaum Béla, Fullajtár Andrea, Gera Gábor, Göttinger Pál, Kútvölgyi Erzsébet, Lakatos György, Mészáros Máté, Őze Áron, Snétberger Ferenc, Szilágyi Enikő és a Hot Jazz Band.

 

Egy-egy estén hallhatóak lesznek az Óbudai Társaskörhöz kötődő zenekarok is: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok és az Anima Musicae Kamarazenekar.

 

 

Egressy Zoltán tavaly bemutatott Halál Hotel című krimikomédiáját négy estén át láthatja a közönség Őze Áron rendezésében. A nyár másik színházi előadása Daniel Glattauer Párterápia című vígjátéka, a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda nyári bemutatója. Glattauer új drámája megmutatja a család társadalmi beágyazódásának fontosságát és ennek a beágyazódásnak közvetlen hatásait az egyes emberre, annak életére és mindennapjaira. Méltó követője a szerző Gyógyír északi szélre című darabjának, amelynek budapesti bemutatója az Óbudai Társaskörben volt 2011-ben, s amely már meghaladta a 100. előadást. Az előadás augusztus 3. és 7. között öt alkalommal lesz látható az Óbudai Társaskörben Znamenák István rendezésében.

 

 seress rezso dalok a kispipabol fesztbaum

 

A Muzsika a kertben sorozatban június 29. és július 1. között Fesztbaum Béla Seress Rezső-estjét láthatják a nézők. A Dalok a Kispipából a különös sorsú magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzőjére emlékezik. Dalainak segítségével megidézik ezt a jellegzetesen pesti alakot, a „füttyös muzsikust”, a „kis Seresst”, aki szinte soha nem hagyta el szeretett hetedik kerületét, és évtizedekig volt meghatározó szereplője a pesti éjszakának. Egyedi humora és keserédes melankóliája lett a védjegye, dalai fájdalmasan ismerősek. Egyszerre idézik a kort, a ’30-as, ’40-es évek mozgalmas, tragikus pillanatait, és válnak azóta is mindenkor aktuális szívüggyé, vigasztalóvá, útitárssá. (Dalok a Kispipából – már CD-n is: a Rózsavölgyi és Társa kiadó és az Óbudai Társaskör közös gondozásában 2016 februárjában megjelent lemez 20+1 dalt tartalmaz. A lemez kapható a Rózsavölgyi Zeneműboltban, az ismert lemezboltokban és a Seress-estek előtt a helyszínen.)

 

süti beállítások módosítása