Lovas Rozi: „A színészet nem tűr meg semmiféle mutyizást”

Lovas Rozi úgy véli, a színészet nem tűr meg semmiféle mutyizást, vagy hazugságot.

4 éve diplomázott és augusztusban már a  negyedik színházhoz, a Radnótiba szerződik. A színésznő erről úgy nyilatkozott a Népszavának: „Eléggé nyughatatlan lélek vagyok és szerencsés is, mindig hívtak. Elképesztően érdekel, és a fanatikusa vagyok ennek a szakmának. Ez nem azt jelenti, hogy mániákus lennék, de hosszan és mélyen szeretnék még a színházzal foglalkozni. (…) A Radnóti Színház kísérletező, újító és művészszínházi szellemisége nagyon közel áll a színházi gondolkodásomhoz. Korábban, amikor még Kaposváron voltam gyakorlaton, dolgozhattam Valló Péterrel, akitől nagyon sokat tanultam. Két szerepet átveszek majd a távozó Petrik Andreától, illetve Alföldi Róbert és Fehér Balázs Benő új rendezésében játszom majd”

lovasrozi

 Új bemutatója, az Egy fenékkel két lovat című komédia a Belvárosi Színházban, amely az Orlai Produkció égisze alatt jött létre. Arról, hogy fér bele az életébe egy magánszínházi projekt is, Lovas Rozi elmondta: „Nagyon fontosnak tartottam, hogy sokféle közegben mozogjak. Ami szakmailag érdekel, arra megpróbálok időt szakítani. Nem szeretnék sehová bezáródni. Nagyon hálás vagyok Orlai Tibor producernek, aki már nem először - az Amadeus és Hair után - hív egy újabb produkcióba.

Itt olyan alkotók kerülnek össze, akik egyébként nem biztos, hogy találkoztak volna. Szabad, de igényes próbafolyamatokról van szó. A mostani előadást Pelsőczy Réka rendezi és az alapsztori A két úr szolgájához hasonlatos. A darab egy poénokra épülő vígjáték, egy hatvanas években játszódó történet mai, stand up, zenés változata, Máthé Zsolt dalszövegeivel. Nagyon izgalmas Kálmán Eszter díszlete és ő jegyzi a jelmezeket is. Reményeink szerint egy egészen különleges hangulatú előadás születhet meg. Nekem sem egyszerű a helyzetem, férfi álruhát kell öltenem”.

 Novemberben lesz két éve, hogy hirtelen elvesztette szerelmét, Balikó Tamást. Erről is vallott: „Én ezt az egészet magamban szeretném őrizni, elrakni és vele élni, vigyázni rá. Azt szeretném, hogy ez a törés épüljön bele az életembe, de ne sorvasszon el. Az első sokk után azt éreztem, hogy nem szabad lerázni magamról ezt a fájdalmat, hanem szembe kell nézni vele és így a barátommá válik ez az érzés”

Kedvenc idézete Ruttkai Évától származik, aki a hazugság ellen akart harcolni. A kérdésre, ma érdemes-e még felvenni a küzdelmet a hazugság ellen, ami szinte átszövi az életünket, Lovas Rozi úgy felelt: „Nekem szerencsém van, mert az a feladatom, hogy annak, akit meg kell formálnom, a legmélyebb titkaiig eljussak, és az igazságát megtaláljam. Ez az én munkám és ez nem tűr meg semmiféle mutyizást, vagy hazugságot”

A teljes interjút itt olvashatja.

süti beállítások módosítása