"Soha nem unom meg" - Így értékelték a nézők a nyíregyházi színházat

Több mint 600 néző mondta el véleményét a Móricz Zsigmond Színház idei évadáról.


A nyíregyházi teátrum egész évad alatt lehetőséget nyújtott egy kérdőív segítségével a színházrajongóknak, hogy online vagy személyesen megosszák véleményüket. Kiderült, legtöbben a vígjátékot és a musicalt szeretik a legjobban, de sok dráma és operett kedvelő is volt a kitöltők között. Népszerű műfaj volt még a krimi is. A legtöbben Nyíregyházáról és a környező településekről érkeztek, ám a nézők körülbelül egynegyede más megyeszékhelyről indult útnak.

 

moricz


A kitöltők életkora igen változatos. A kérdőívek alapján a nézők között majdnem ugyanannyi 30 év alatti foglalt helyet, mint 50 év feletti. A gimnazisták közül is sokan elmondták véleményüket, egyikük így vélekedett: „Imádom. Mindig szívesen megyek színházba, amikor az iskolában szól a tanárnő, hogy lesz előadás. Soha nem unom meg.”

 

A kérdőívet kitöltőknek lehetősége volt egy-egy darabot is értékelni. Sokak kedvence volt a Dollárpapa, a Taurin Trauma és a Túl zajos magány című előadások is.

Kirják Róbert ügyvezető szerint a beérkezett válaszok is tükrözik, mennyire színes évadot zárt a színház. „Természetesen minden visszajelzés és vélemény egyformán fontos számunkra. A célunk az, hogy jövőre legalább ennyi élménnyel távozhasson mindenki színházunkból” – tette hozzá.

A következő évadra szóló bérletek megújítására június 27-től július 15-ig van lehetőség. Ezt követően már várják az új bérletvásárlókat is a Móricz Zsigmond Színház jegyirodáiban.

 

süti beállítások módosítása