Magyar produkciót is díjaztak az Atelier Fesztiválon

A Legjobb Színpadi Zene díját nyerte el az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület Tündéri c. koprodukciója a 23. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

 

A Legjobb Színpadi Zene díját nyerte el Éder Enikő és Borsos Pál a Tündéri című minimál-szürreál musical zenéjéért a 23. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon.


A huszonharmadik alkalommal, Nagybányán megrendezett szemlén a három színház koprodukciói (a Tündéri mellett a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy) voltak az egyedüli magyar előadások, ahol többek között román, bolgár, belga, ukrán és francia társulatok vettek részt.

 

TUNDERI 4

 

 

Theo Heghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása. Az előadás szereplői Harsányi Attila, Tege Antal és Éder Enikő, rendezője Tapasztó Ernő.

 

A Tündéri színpadra állításáért 2013-ban  elnyerte a legjobb rendezésért járó díjat a XVII. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, Piteşti-en. A produkciót akkor összesen három kategóriában jelölték díjra: legjobb előadás (a fesztivál nagydíja), legjobb díszlet és legjobb rendezés.

 

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című produkcióban nyújtott alakításáért Harsányi Attila a tavaly Sepsiszentgyörgyön megrendezett ATELIER Fesztiválon a Legjobb Férfi alakítás díját érdemelte ki.

 

 

süti beállítások módosítása